Reakce předsedy EP na Evropskou radu: Unie ukazuje jednotu a připravenost jednat  

Tisková zpráva 
 
 

Sdílet tuto stránku: 

Evropa začíná jednat v duchu solidarity a Evropský parlament je připraven udělat potřebné kroky na ochranu života a živobytí Evropanů, prohlásil v úterý večer předseda EP David Sassoli.

Evropa, čelící krizi v souvislosti s nákazou COVID-19, napravuje sobeckost a nedostatečnou koordinaci národních vlád. Dnešní mimořádné zasedání Evropské rady dalo zelenou návrhům Komise v oblasti boje proti šíření virusu a pomoci postiženým zemím a Evropský parlament vyjádřil stejný postoj,“ uvedl David Sassoli v reakci na úterní videokonferenci lídrů členských států sdružených v Evropské radě.


„Konečně ukazujeme skutečného ducha solidarity: přednostní jízdní pruhy pro dodávky zdravotnického vybavení, ochrana volného pohybu zboží v EU a první důležitá opatření na ekonomickou podporu našich rodin a podniků. Sjednocená Evropa, která je ochotná a připravená konat, je konečně na bitevním poli a čelí této dramatické výzvě. Jsme evropská rodina – nikdo nezůstane osamocen a nikdo nebude muset jednat sám. Evropský parlament je připraven udělat potřebné kroky na ochranu životů a živobytí našich obyvatel. Nevzdáme se našeho evropského života,“ dodal předseda EP.