Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Média

Česká televize spustí kanál ČT3 zaměřený na pomoc seniorům, kteří zůstávají doma

Budova ČT na Kavčích horách. foto: Wikimedia/Rumczeis/(CC BY-SA 3.0)

Praha - Česká televize uvedla, že v pondělí 23. března spustí nový program ČT3. Chce jím pomoci seniorům, kteří mají kvůli šíření koronaviru zůstávat doma, uvedla v tiskové zprávě mluvčí ČT Karolína Blinková. „Stanice bude svým laděním klidnější a podávání všech informací bude přizpůsobené seniorům,“ stojí na twitteru ČT.
  17:27

Stanice bude vysílat denně od 09:00 do 17:25. Program se bude opírat o výběr z archivu, tematické magazíny i základní informační servis. ČT3 bude okamžitě dostupná v pozemním vysílání, v satelitu i kabelovém vysílání. Diváci najdou program pouze v novém standardu DVB-T2.

Stanice bude vysílat denně od 09:00 do 17:25. Program se bude opírat o výběr z archivu, tematické magazíny i základní informační servis. ČT3 bude okamžitě dostupná v pozemním vysílání, v satelitu i kabelovém vysílání. Diváci najdou program pouze v novém standardu DVB-T2.

Škola doma. Děti se kvůli koronaviru učí na internetu, Česká televize chystá výuku přes obrazovku

Podle generálního ředitele České televize Petra Dvořáka prozatím půjde o provizorní vysílání. Televize na něj použije peníze, které nyní ušetří na výrobě programů, jíž musela zastavit. Kromě vysílání pro seniory připravila televize veřejné služby také vysílání pro děti.

Televize Prima kvůli opatřením proti šíření koronaviru omezila natáčení některých pořadů a změní od 20. března program na svých kanálech. Uvedení nových pořadů nahradí v některých případech reprízy. Informovala mluvčí televize Gabriela Semová.

Seriál Slunečná budou moci diváci na Primě sledovat pouze v úterý, ve čtvrtek večer se na obrazovky vrátí seriál Vinaři, v pátek zase zábavný pořad Máme rádi Česko a v sobotu večer uvede televize seriál Temný kraj.

„Naše výroba vlastních pořadů je momentálně omezena kvůli mimořádným opatřením vlády ČR, kdy jednak nemůžeme pokračovat v natáčení vybraných pořadů, zároveň také ale musíme dbát na zdraví našich zaměstnanců i spolupracovníků, kteří se na postprodukci pořadů podílí, což nám neumožňuje dokončení některých již natočených a plánovaných pořadů. Proto jsme se po důkladném zvážení rozhodli některé pořady odložit na podzim,“ uvedl Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Pondělní a středeční večery patří nadále premiérovým dílům seriálu Modrý kód. Po vzájemné dohodě s TV JOJ nasazuje televize Prima na páteční večer místo avizované show Zlatá maska pořad Máme rádi Česko. Sobotní večer se opět mění a místo pořadu Einstein - případy nesnesitelného génia diváci uvidí policistu Petra Kraje v seriálu Temný kraj. Do odvolání nepoběží ani premiérové díly Show Jana Krause a talkshow Na Pavláska od 14. dubna vystřídá Poklad z půdy.

Změny ve vysílání ČT se dotýkají veškeré výroby. Zastavuje se nebo přerušuje většina výroby pořadů. „Prioritně vyrábíme zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální situací. Všechno ostatní se přehodnocuje vzhledem k logistickým, personálním a dalším opatřením,“ sdělil v pondělí Filip Platoš z tiskového oddělení ČT.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!