Založ si blog

Hriešna myšlienka – záplava vírusmi – je to to čo nás čaká?

Dnes som čítal zaujímavý článok, že si ľudstvo môže za tieto posledné vírusy samo. Vírusy ako SARS, MERS, a aj tento Koronavirus,, alebo aj Ebolu. Doniesli sa nám z pralesov a miest kde predtým ľudia nelovili a možno ani nechodili.

Bol tam príbeh o tom ako v jednej dedine v Gabone zjedli dedinčania šimpanza, ktorého ulovili v pralese a za pár hodín začali prví z nich zomierať. Mali Ebolu a nakoniec, ale veľmi rýchlo 21 z 37 dedinčanov zomrelo.

Takýchto príbehov je viacero a začína sa tvoriť názor a dokonca aj výskum ako to, že sa ľudstvo posúva do stále „nových priestorov“, to znamená, že začína obývať nové časti Zeme. Tam prichádza do styku s novými zvieratami, ktoré môžu byť nosičmi pre nás neznámych vírusov, alebo priamo s novými vírusmi.

Bude veľmi ťažké takéto posúvanie hraníc ľudského obývania Zeme zastaviť. Každý človek chce mať vlastné bývanie, aj ľudia v pralese. Akurát, že to k nám ešte viac priblíži ľudstvu neznáme a tým zákernejšie vírusy.

Čo keď bude ten ďalší vírus ešte nákazlivejší a ešte smrteľnejší ako tento koronavírus? Čo potom?

Napadla ma dosť hriešna myšlienka. Čo keď ma toho nášho sebectva, arogancie a blbosti príroda dosť? Či je to príroda, sila ktorá riadi vesmír alebo Boh je jedno. Som kresťan Bibliu som študoval veľa rokov na základnej a strednej škole počas stoviek hodín náboženstva a pamätám si na začiatku knihy zmienku o nejakej potope. Podľa mňa je jednoduchšie zaplaviť planétu vírusmi ako vodou. Aj jedno aj druhé úspešne vykynoží tých živých tvorov ktorých sa chcete zbaviť s pozemského povrchu. Potopa, či záplava je to isté.

Vedec Trump či Doktor Trump?

24.04.2020

Ako sa hovorí, keď ste si už mysleli, že už nemôže prísť s ničím blbším, on vás prekvapí a predsa len príde. Už sme si zvykli, že Trump nemá blízko k vede a nechápe ju. Keby bol aspoň ticho a nemiešal sa do vedcov, do expertov, ale on predsa nemôže nechať niekoho iného byť stredobodom pozornosti, on chce byť expert tiež a radiť ľuďom. Na poslednej svojej [...]

Bitka o nadvládu nad Zemou. Pokorní či arogantní?

10.04.2020

Pokorní zdedia zem. Zjednodušene povedané v Biblii. Je to už asi 35 rokov čo som v škole študoval Bibliu ale verše z 5 kapitoly Matúšovho evanjelia si asi pamätá skoro každý. Verš 5 hovorí “Blahoslovení sú pokorní, lebo oni zdedia zem”. Niekde to prekladajú ako tichí, ale o to tu teraz neide. V angličtine to prekladajú ako “meek”. Meek je výstižné. [...]

2020 rok bez party a osláv

09.04.2020

2020 bude pre ľudí, ktorí majú radi party a zábavu medzi ľuďmi asi Annus horribilis. TAk skoro sa asi bary, krčmy, diskotéky a reštaurácie neotvoria. O koncertoch a divadlách a veľkých športových podujatiach s fanúšikmi môžme len snívať. Vyzerá to tak, že najhoršie ohniská kde sa Covid 19 začal šíriť boli podujatia kde bolo pokope viac ľudí a boli dlho spolu [...]

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 21:03

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 77887x
Priemerná čítanosť článkov: 4099x

Autor blogu

Kategórie