Hlavní obsah

Možná v červenci. Festival Cannes nechtějí zrušit, plánuje se i virtuálně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé nejslavnějšího evropského filmového festivalu v Cannes už nepočítají s květnovým termínem, ale nechtějí festival úplně zrušit. Zvažují se termíny v červnu nebo v červenci i alternativní možnosti.

Foto: AP

Cannes. Hvězdy možná přijedou, ale jindy.

Článek

Pandemie sice znemožnila konání festivalu v květnu, organizátoři jsou ale optimističtí.

„Na základě zdravotní krize a vývoje situace ve Francii i ve světě se festival v Cannes nemůže konat v plánovaných datech 12. až 23. května,” oznámili pořadatelé.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zvažují však různé možnosti. Nejlepší by podle nich bylo, aby festival proběhnul koncem června nebo v červenci. Situaci nadále sledují a jednají s francouzskou vládou a městem Cannes.

Zatím se neví, co se stane s filmovým trhem Marché du Film, který probíhá společně s filmovou přehlídkou. Uvažuje se o tom, že proběhne virtuální trh na internetu.

Skupina nezávislých filmových společností pod vedením agentury CAA také přišla s plánem na alternativní virtuální filmový trh, kde by byly představeny nové projekty a sledovány filmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám