V Česku je 995 nakažených koronavirem, šest pacientů se vyléčilo

Počet potvrzených případů nákazy koronavirem v Česku stoupl na 995, během dnešního dne přibylo zatím 106 nových případů. Z nemoci se doposud vyléčilo šest pacientů, dva z nich dnes. Nejvíce nakažených je nadále v Praze a Středočeském kraji.

Vyplývá to z informací zveřejněných na webu ministerstva zdravotnictví. Údaj o počtu nakažených je platný k dnešním 17:55.

Dosud největší denní nárůst zaznamenalo Česko ve čtvrtek, kdy přibylo 205 případů nákazy. V pátek počet nakažených stoupl o 124. Testů bylo zatím provedeno 13.704.

V zahraničí se podle hlášení hygieniků nakazilo 36 procent nemocných, zbytek v Česku. Nejvíce nakažených v zahraničí se vrátilo z Itálie. Z Rakouska jich přijelo 64. Mezi nakaženými je více mužů než žen. Nejvíc lidí s nákazou je ve věku mezi 35 a 44 lety.

Nově vyléčené dnes nahlásila pražská Nemocnice Na Bulovce a Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem.

První tři případy oznámilo Česko 1. března, od té doby stát postupně zavedl mimořádná opatření proti šíření nákazy. V zemi platí nouzový stav, výrazné omezení pohybu, jsou zavřené školy, restaurace a většina obchodů, až na výjimky nikdo nesmí za hranice ani cizinci do Česka. Lidé mohou vycházet jen se zahalenými ústy a nosem.

Související

Den beze spěchu ovlivní i chod orloje na Staroměstském náměstí.

Dnes je den beze spěchu. Lidem připomíná, že si tak mohou i zachránit život

Odložit některé aktivity může zachránit život, upozorňuje iniciativa, se kterou přišla Česká asociace pojišťoven. Třetí duben je dnem, kdy se symbolicky zpozdí některé události našeho života, abychom si uvědomili, že spěcháme zbytečně a často v těch nejhorších okamžicích, tedy i za volantem. Jen v loňském roce zemřelo podle Police ČR na českých silnicích kvůli nepřiměřené rychlosti 138 lidí.

Více souvisejících

Česká republika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 7 minutami

před 17 minutami

před 37 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 50 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy