Hlavní obsah

Zubař z uzavřeného Uničova leží ve vážném stavu v brněnské nemocnici

– Uničov
Právo, Miloslav Hradil

Jedním z pacientů, kteří jsou ve vážném stavu hospitalizováni kvůli koronaviru v nemocnici u sv. Anny v Brně, má být starší zubní lékař z Uničova, města, které leží v uzavřené oblasti.

Foto: MÚ Uničov

Z ulic a náměstí Uničova vymizel jinak obvyklý ruch.

Článek

„Oficiálně informaci nemám, ale v Uničově letí a já vím, že je to skutečně pan zubař. Víme, že doktor byl převezen a leží v nemocnici ve velmi vážném stavu na plicní ventilaci. Všichni mu držíme palce a myslíme na něho,“ řekl Právu v neděli starosta Uničova Radek Vincour. (ODS).

„Je to situace velmi obtížná a problematická. Každý, kdo byl s panem doktorem v kontaktu, se teď bojí,“ dodal starosta.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zubař měl údajně zdravotní problémy delší dobu, ale ordinoval do 13. března, pak zůstal doma. Později měl dechové potíže a záchranná služba ho v pátek převezla do prostějovské nemocnice, odkud byl transportován do Brna.

Hygienici popírají, že by zubaře odmítli s žádostí o test na koronavirus. „To musím dementovat. Když má člověk klinické příznaky a má být testován, tak testován je. Dementuji, že bychom někomu bránili v provedení testu,“ řekla Právu v neděli Lenka Pešáková z krajské hygienické stanice v Olomouci.

Lidé ujíždějí z uzavřených oblastí na Olomoucku. Chytat je pomáhá i vrtulník

Koronavirus

Podle informací Práva se zubař musel nakazit v Česku, protože v poslední době necestoval nikam do zahraničí. Brněnská nemocnice u sv. Anny je jednou z těch, které byly vyčleněny pro kritické případy nemoci Covid-19. Je v ní 30 lůžek s plicními ventilátory.

Reklama

Výběr článků

Načítám