Babiš v pondělí vystoupí s projevem na ČT, Nově a Primě

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí v 20:00 vystoupí s projevem ve veřejnoprávní České televizi a na soukromých stanicích Nova a Prima. Na twitteru naznačil, že se jeho řeč bude týkat soudržnosti v době šíření epidemie nového typu koronaviru.

"Vím, že je to teď těžké období a já víc než kdy jindy cítím, že musíme držet při sobě. Tak vám k tomu chci něco říct," uvedl. Mluvčí vlády Vladimír Vořechovský ČTK řekl, že vystoupení bude Babiš předtáčet během pondělí.

Najdete si zítra, v pondělí večer ve 20 hodin chvilku? Vím, že je to teď těžké období a já víc než kdy jindy cítím, že musíme držet při sobě. Tak vám k tomu chci něco říct. V České televizi, na Nově a na Primě.

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) March 22, 2020

Doposud premiér vystupoval na tiskových konferencích po jednáních vlády a s dílčími komentáři jednotlivých opatření. Pravidelně přitom vyzýval k soudržnosti a boj s epidemií přirovnával k válce. V pondělí se vláda po víkendové odmlce vrátí k opatřením zavedením proti šíření nemoci a hospodářským aspektům krize. Očekává se prodloužení omezení volného pohybu minimálně do 1. dubna.

Počet případů nákazy stoupl v Česku na 1120. Za dnešek přibylo 73 nemocných. Vyléčených z nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zůstává šest lidí. První tři potvrzené případy nákazy se objevily před třemi týdny - v neděli 1. března.

Ve čtvrtek oslovil Čechy v souvislosti s šířením nákazy způsobené novým typem koronaviru prezident Miloš Zeman. 

Prezidentův projev odvysílala televize Prima, předtočen byl v Lánech ve středu dopoledne. Česká televize chtěla jako veřejnoprávní instituce projev vysílat souběžně. Argumentovala větším dosahem pro diváky i tím, že stejně se postupuje v případě Zemanova vánočního poselství, které vyrábí Nova, ale vysílají ho i další média. Pražský hrad ČT nevyhověl.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy