Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaké zvolit materiály při obnově šatníku a jak o ně pečovat?

25. března 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Ačkoliv doba není teď úplně příznivá a všichni řešíme mnohem zásadnější věci, neměli bychom zapomínat sami na sebe a naše každodenní radosti. Někdo miluje kosmetiku, jiný zase módu. Víte, jak jednoduše ze svého šatníku uděláte nadčasový a jak byste měla o své oblečení pečovat, aby vydrželo co nejdéle krásné a svěží?

Co tvoří základ šatníku?

I přestože je šatník každé ženy jiný, některé barvy a materiály v něm zkrátka nemohou chybět. Naprostým základem pro jakoukoliv sezonu by měly být kousky oblečení v neutrálních barvách jako je černá, bílá, tmavě modrá a případně také šedá či hnědá. S tímto základem pak můžete kombinovat barevnější kousky, které máte rádi, nebo které jsou aktuálně v módě. Kromě jasných neonových odstínů budou letos v módě také puntíky, takže určitě začněte pokukovat po nějakém elegantním kousku na jaro či léto.

Autor: HENKEL ČR

Pokud jde o materiály, vsaďte především na svou ženskou intuici a zdravý rozum. Pokud se v té krásné halence potíte a nemůžete nadechnout už při zkoušení v obchodu, nejspíš to v pohodlí domova nebude o moc lepší. Základem je také vybírat si kvalitní materiály. Hustota a vazba nití mohou být u dvou výrobců naprosto odlišné, i když si na cedulce v obou případech přečtete, že se jedná o tričko ze stoprocentní bavlny. 

Pro horké jarní a letní dny zvolte oblečení spíše z přírodních materiálů nebo kvalitních kombinací přírodních a umělých vláken. Dobrou službu vám kromě čisté bavlny udělá třeba len nebo viskóza, která je přímo ideálním materiálem na lehoučké šaty či sukni.

Autor: HENKEL ČR

Správná péče je základ

Pokud už investujete do oblečení z kvalitního materiálu, věnujte patřičnou pozornost také jeho praní a další péči. Často se stane, že ve spěchu naplníme pračku vším možným a po pár hodinách smutně stojíme nad horou obarveného prádla nebo si nadáváme, protože se nám během praní srazil oblíbený svetr. Vždycky proto pozorně čtěte štítky s doporučením od výrobce, především u nových kousků oblečení, u kterých ještě nevíte, co vydrží.

Pračku se snažte vždycky naplnit tak ze tří čtvrtin. Pokud jí nacpete až po okraj, nebude se oblečení během praní moci v bubnu pohybovat a vy můžete snadno skončit se zapranými skvrnami nebo špatně vypraným prádlem. Pokud základ vašeho šatníku tvoří především tmavé barvy, investujte do speciálního přípravku na tmavé oblečení.

Autor: HENKEL ČR

Nepusťte si pachy okolí k tělu

Pokud ještě při praní běžně nepoužíváte aviváž, určitě jí přidejte minimálně k oblečení ze syntetických materiálů. Na tomto druhu látek totiž častěji ulpívají nečistoty, a především pachy okolí jako je cigaretový kouř nebo pach různých jídel z restaurací a kaváren, kde se během dne zastavíte. Pokud chcete, aby vaše oblečení bylo čisté a zároveň plné svěžesti, vyzkoušejte novou aviváž Silan Fresh Control. Její jedinečná technologie Odor Neutralization prostřednictvím speciálních mikrokapslí naplněných parfémem chrání oblečení před nežádoucími pachy a udržuje ho dlouho svěží. Každý váš pohyb aktivuje vůni a vy se tak ve svém oblečení budete cítit skvěle po celý den.