V Česku zemřeli tři lidé s koronavirem v jeden den. Všichni měli další zdravotní problémy

Thomayerova nemocnice v Praze Krči

Thomayerova nemocnice v Praze Krči Zdroj: Daniel Vitouš

V Krči je k nalezení odběrový stan hned u hlavního vchodu do areálu.
Thomayerova nemocnice v Praze Krči
Thomayerova nemocnice v Praze Krči
Lidé nyní v ČR žijí pod rouškou. Platí totiž zákaz vycházení bez zakrytí nosu a úst
5
Fotogalerie

V Thomayerově nemocnici v Praze zemřel pacient nakažený koronavirem, od dnešního rána jde o třetího člověka. Všichni tři měli další zdravotní potíže. V Česku je 1654 případů nákazy koronavirem. Během dneška přibylo zatím 157 nakažených. Deset lidí se dosud z nemoci vyléčilo, zemřelo celkově šest pacientů.

Ve středních Čechách je 193 lidí s potvrzenou nákazou koronavirem, od úterního rána jich tak přibylo 25. Nejvíce potvrzených případů, 35, je v okrese Praha-západ, uvedli dnes středočeští hygienici na svém webu.

Následuje Praha-východ s 29 nakaženými, Kladensko s 24 a Benešovsko a Mělnicko shodně s 23 potvrzenými případy nákazy. Nejlepší je dosud situace na Rakovnicku, kde jsou čtyři nakažení, a na Kutnohorsku a Mladoboleslavsku, kde hygienici evidují shodně pět onemocnění.

V karanténě nařízené hygieniky je aktuálně 29 lidí, další posílají do karantény jejich praktičtí lékaři, tyto lidi ale hygienici neevidují. Testováno na možnou nákazu koronavirem bylo ve Středočeském kraji zatím 1545 lidí.

„Naprostá většina pacientů má v této chvíli lehký průběh onemocnění. Jedná se vesměs o lidi s cestovatelskou anamnézou a jejich kontakty,“ uvedli hygienici.