Fotbalista Sadílek má srdce ze zlata. Na boj s pandemií daroval nemocnici a městu 500 tisíc

Fotbalista Michal Sadílek, který obléká dres nizozemského PSV Eindhovenu, přispěje na boj s koronavirem částkou půl milionu korun. Reprezentant do 21 let částku věnuje nemocnici v Uherském Hradišti a městu Uničov. Oznámil to na svém oficiálním twitterovém účtu.

Eindhoven Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sadílek už během minulého týdne avizoval, že by rád pomohl v boji proti novému typu koronaviru finanční částkou a vyzval své fanoušky, aby mu poradili, komu peníze zaslat.

Štědrý Federer věnoval na boj s koronavirem miliony. ‚Náš příspěvek je jen začátek,‘ ujistil tenista

Číst článek

„Rozhodl jsem se podle svého srdce a podpořím celkovou částkou 500 tisíc korun českých nemocnici v Uherském Hradišti a město Uničov. Věřím, že tyto prostředky pomůžou k tomu, aby se sehnalo potřebné vybavení pro lidi v první linii a celkovému uzdravení nás všech. Spolu to zvládneme!“ napsal dvacetiletý záložník na sociální síť.

Prostě borec, chválí fanoušci

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a fanoušci se pod jeho příspěvkem předhánějí v superlativech. „Díky Michale. Jako uničovský rodák a bývalý fotbalista jsem moc rád za Vaši pomoc. Lidem v Uničove určitě moc pomůže. Máte srdce na pravém místě,“ stojí například v jednom z mnoha děkovných příspěvků.

Sadílek je odchovanec Slovácka, čtyřikrát po sobě byl vyhlášen nejlepším dorostencem roku. Na konci roku 2015 odešel na hostování do PSV, se kterým si zahrál juniorskou Ligu mistrů a později se prosadil i do A-týmu.

Ještě předtím, než byla nejvyšší nizozemská soutěž Eredivisie kvůli pandemii koronaviru přerušena, stihl nastoupit ke 14 zápasům a vstřelit jednu branku.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme