26. března 2020 • 08:49

Frajer Sadílek. Půl milionu rodné nemocnici a uzavřenému městu!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezůstal jen u slibů a přechází k akci. Záložník PSV Eindhoven Michal Sadílek posílá z Nizozemska do Čech půl milionu korun. Podpoří nejen nemocnici v Uherském Hradišti, kde se narodil, ale také Uničov, který je aktuálně kvůli koronaviru uzavřenou oblastí. „Snad to pomůže, aby se sehnalo potřebné vybavení,“ prohlásil.



Ten nápad zveřejnil před týdnem. Seděl v Eindhovenu, tisíc kilometrů od domova a chtěl pomoct. Proto Michal Sadílek napsal na sociální sítě výzvu, ať mu lidé doporučí, kde by jeho peníze nejvíc pomohly, „aby byl svět zase v pořádku.“

„Nakonec jsem se rozhodnul podle svého srdce a podpořím celkovou částkou Uherskohradišťskou nemocnici a město Uničov. Věřím, že tyhle prostředky pomůžou k tomu, aby se sehnalo potřebné vybavení pro lidi v první linii a k celkovému uzdravení nás všech,“ oznámil v krátkém videu.

Srdce ho táhne k domovu. V Uherském Hradišti se narodil a ze Slovácka odstartoval k velké fotbalové kariéře. Jeho rodná nemocnice teď potřebuje roušky, ochranné štíty nebo třeba dávkovače na dezinfekci, na to všechno se budou peníze od šikovného záložníka hodit.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE>>>

Uničov na Olomoucku je zase centrem oblasti, která je kompletně uzavřená. 20letý záložník tam navíc má část rodiny, ke které se teď nemůže vrátit.

„Mrzí mě, že mám rodinu tisíc kilometrů daleko a jsem s ní v kontaktu jen pomocí zpráv a volání. A je to o to horší, že člověk neví, jak dlouho může tenhle stav trvat,“ řekl deníku Sport, když akci vyhlašoval.

Eredivisie je, stejně jako zbylé soutěže, uzavřená a hráči mají nařízené volno. Nizozemsko na tom je v nákaze ještě hůř než Česko. Nakazilo se už přes šest tisíc lidí a 356 z nich umřelo. „Spolu to zvládneme,“ vzkazuje mládežnický reprezentant i domů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud