Hlavní obsah

Nubia má novou vlajkovou loď, cílí na hráče

Novinky, ort

Chytré telefony stále častěji suplují funkce kapesních konzolí. Některé profesionální herní turnaje se dokonce odehrávají právě na malých dotykových displejích mobilů. Toho si jsou vědomi i samotní výrobci, kteří s některými svými modely cílí právě na hráče.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Článek

Je to i případ nové vlajkové lodi od společnosti Nubia, která se jmenuje Red Magic 5G. Ta je bez nadsázky výkladní skříní moderních technologií. Na kontě má navíc hned několik nej – jde o telefon s nejrychlejší obrazovkou a nejvýkonnějším procesorem.

Red Magic 5G je totiž prvním chytrým telefonem, který je vybaven displejem s rychlou obnovovací frekvencí 144 Hz. To by mělo hráčům přinést ostřejší obraz, a především v rychlých sportovních titulech i cennou konkurenční výhodu.

Nubia chce všem vypálit rybník, chystá nejrychlejší telefon

Mobil

Panel o úhlopříčce 6,65 palce mimochodem nabízí rozlišení Full HD+. Vzhledem k tomu, že u něj byla použita technologie AMOLED, obrazovka by měla vynikat také svým barevným podáním a dobrými pozorovacími úhly.

Výrobce si od tohoto telefonu patrně slibuje, že zaujme především náruživé hráče.

Nejrychlejší displej na trhu výrobce podpořil také nejvýkonnějším mobilním čipsetem. Alespoň v rychlosti připomeňme, že nový čipset s pořadovým číslem 865 je nástupcem loňského modelu Snapdragon 855 od Qualcommu. Ve srovnání s ním by měl být až o čtvrtinu výkonnější, což je zásluha nové generace jader nazývaných Kryo 585.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Tento osmijádrový čip se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Hráče bude jistě zajímat, že čipset nabízí až o 20 % vyšší výkon také v oblasti mobilní grafiky. Snapdragon 865 je totiž vyzbrojen novým grafickým jádrem Adreno 650.

Co se další hardwarové výbavy týče, je telefon vybaven 16 GB operační paměti a 256GB úložištěm. Platí to nicméně pouze v případě nejvýkonnější verze, levnější varianty budou mít pouze poloviční kapacitu úložného prostoru a 8 nebo 12 GB operační paměti.

Na zadní straně telefonu nalezneme tři objektivy. Ten hlavní nabízí rozlišení 64 MPx a díky funkci skládání pixelů dovede vytvořit v nižším rozlišení prokreslenější momenty s více detaily. Dále je k dispozici širokoúhlá kamera s rozlišením 8 MPx a makro fotoaparát, který má však rozlišení jen 2 MPx. Pro úplnost dodejme, že čelní kamera nabízí rozlišení 8 MPx.

Foto: archív výrobce

Red Magic 5G

Rychlé nabíjení

Ve výbavě telefonu nechybí ani čtečka otisků prstů, která je dnes již standardem i u citelně levnějších modelů. Napevno zabudovaná baterie má kapacitu 4500 mAh, chlubí se navíc velmi rychlým nabíjením (55 W). Tak rychlé dobíjení nenabízí ani vlajkové lodi některých zavedených konkurentů.

Aby všechno správě fungovalo a telefon se zbytečně nepřehříval, je novinka vybavena speciálním systémem chlazení. Ten je podle výrobce citelně účinnější než konkurenční řešení. V praxi by tak smartphone měl být až o 18 °C chladnější než jiné telefony, které budou vybavené stejně výkonnými součástkami.

Přesná cena modelu Red Magic 5G, který pracuje pod operačním systémem Android 10, bude upřesněna až později. S dostupností se nicméně počítá ještě před letními prázdninami.

Reklama

Související témata:

Související články

S novými mobily se roztrhl pytel

Celá řada výrobců odhalila v minulých dnech a týdnech nové chytré telefony. Vedle vlajkových lodí se špičkovým výkonem a prémiovými fotoaparáty se ukázaly také...

Výběr článků

Načítám