Oba královští příslušníci se setkali 10. března v Londýně, jen devět dní předtím, než kníže potvrdil pozitivní výsledky na COVID-19. Poté, co se nakazil i britský následník trůnu, bylo většině tázajících se jasné, že jeden z nich musel nakazit toho druhého, a ukázali prstem na Alberta. Kníže se ve čtvrtečním rozhovoru pro rádio RTL rozhodl proti obvinění ohradit.

„Účastnil jsem se jednání jeho nadace, ale nepotřásli jsme si rukou. Byl jsem na druhé straně stolu, daleko od něj,“ vzpomínal. „Jen jsme si přikývli na pozdrav, takže si nemyslím, že mě někdo může vinit z jeho nakažení,“ pokračoval se smíchem kníže Albert II. Rozhovor se uskutečnil online, protože kníže je stále v domácí karanténě.

„V kongresovém centru bylo spoustu lidí a já vím, že princ ve svém nabitém programu pokračoval i další dny,“ vysvětlil a dodal, že Charles měl mnoho dalších možností se nakazit od někoho jiného.

Pozitivní diagnózu na virové onemocnění potvrdil princův úřad 25. března. Charles vykazuje mírné příznaky a těší se dobrému zdraví. Jeho manželka Camilla (72), která s ním sdílí karanténu ve skotském sídle Birkhall, měla výsledky naštěstí negativní.

VIDEO: Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová?

Video
Video se připravuje ...

Laufer stále v umělém spánku. Princ Charles má koronavirus. A jak se brání nemocná Kuklová? Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
64 fotografií