Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rouška z PET lahve nebo podprsenky: Vynalézavost lidí nezná mezí

14. září 2020 | 06:00

Mnoho z nás nyní napjatě sleduje nové informace o tom, jak se v Česku i ve světě šíří koronavirus, a nejspíš tak jako my přemýšlíte, jestli může znovu dojít k tomu, že bude zavedena plošná karanténa stejně jako na jaře. Jedno je ale jisté - o roušky už snad nouze nebude... Přesně tenhle problém většina z nás v prvních měsících letošního roku musela řešit, a někteří lidé to pojali vskutku originálně.

Na internetu se na jaře začalo objevovat mnoho návodů na výrobu roušek, problém byl většinou v tom, že lidé doma zpočátku prostě neměli správný materiál. Proto se někteří kreativci pokoušeli najít i jiné způsoby. Jak se jim to (ne)povedlo? Podívaly jsme se na to!

Roušky se staly součástí našich každodenních životů. Doufejme, že toto období rychle pomine, ale do té doby se musíme přizpůsobit. Už při pandemii viru SARS lidé vymýšleli náhradu za nedostatkové zboží. Dnes se tyto bizarní počiny vracejí třeba v podobě roušek z podprsenek.

Naše fotogalerie vám dokáže, že lidé jsou schopni zužitkovat opravdu vše na výrobu roušek. Ne vždy je však tato ochrana adekvátní, či dokonce bezpečná.

Přesvědčte se sami:

Jak si vyrobit roušku z podprsenky? Tady máte návod:

Autor: Markéta Luštincová