5 slavných herců, kteří se nakazili koronavirem

29.03.2020

Pandemie koronaviru COVID-19 si při svém řádění nevybírá, a útočí na všechny bez rozdílu. Mezi infikovanými jsou tak velká jména jako princ Charles či britský premiér Boris Johnson. Virus však nepostihuje jenom slavné politiky, ale zákeřnou nákazu potvrdila i řada umělců či sportovců.

V dnešním na článku se zaměříme na slavná jména z oblasti filmového průmyslu, která měla tu smůlu a zařadila se mezi infikované. Nejlepší prevencí jsou dobré hygienické návyky, tak si prosím často a pečlivě myjte ruce, noste roušky a mimo svůj domov vycházejte co nejméně. Showbiz vám všem přeje, abyste toto složité období přežili ve zdraví!

5. Daniel Dae Kim

Prvním nemocným, který se v současné době potýká s nebezpečným koronavirem, je jihokorejský herec Daniel Dae Kim (51), který se proslavil především na poli seriálů. Ačkoliv se totiž narodil v korejském Pusanu, vyrůstal v americké Pensylvánii a už od dětství se zajímal o herectví, a to jak na stříbrném plátně, tak na divadelních prknech.

Znát jej můžete především ze seriálu Ztraceni, ale zahrál si i jednu z hlavních rolí v detektivním Havaj 5-0 a hraje i v seriálovém rebootu kultovního MacGyvera. Mezi jeho filmové role patří například druhý Spider-Man Sama Reimiho (60), Jeskyně či nový Hellboy.

Kim si nemocí prošel bez větších komplikací a jeho onemocnění zdánlivě vyřešila pouhá domácí karanténa. Nedávno na svůj instagramový účet přidal téměř sedmiminutové video, ve kterém Kim prohlašuje, že se už cítí „prakticky normálně“.

4. Kristofer Hivju

I následující herec je především seriálovou hvězdou. Norský rodák z Osla Kristofer Hivju (41) se nejvíc proslavil jako divoký Tormund ze severu v epickém seriálu HBO s názvem Hra o trůny. Od té doby se mu podařilo získat i několik filmových rolí ve snímcích Vyšší moc, Poslední král nebo prozatím poslední Rychle a zběsile pořadovým číslem osm.

Kristofer pochází z herecké rodiny a na televizních obrazovkách se poprvé objevil v roce 2001. Na rozdíl od většiny zahraničních herců, kteří našli úspěch v Hollywoodu, se však Hivju odmítá vzdát svého rodného Norska, kde doposud žije.

Kristofer se o svém onemocnění dozvěděl 17. března a od té doby je i on v domácí izolaci. Ani on si však zatím neprochází závažnějšími příznaky, a ty své přirovnává k mírné chřipce.

3. Idris Elba

Dalším hollywoodským hercem, který v současnosti zápolí s koronavirem COVID-19 je Idris Elba (47), který si podobně jako Hivju zahrál v Rychle a zběsile. Elba hrál hlavního záporáka ve spin-offovém snímku Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw. To však není ani zdaleka jeho jediná filmová role. Znát jej můžete například z filmu Pacific Rim, svůj hlas propůjčil jedné z postav animovaného Zootropolis: Město zvířat a ztvárnil i Heimdalla v komiksových snímcích od Marvelu. Jeho filmografie je však mnohem bohatší, a i na poli seriálů má několik solidních zářezů.

Elba se nechal testovat 16. března a o své pozitivní diagnóze se podobně jako Daniel Day Kim podělil se svými fanoušky na Instagramu. Elba prohlásil, že zatím netrpí žádnými symptomy, a tak začala řada lidí pochybovat o tom, zda je slavný britský herec skutečně nakažený. V jednom ze svých posledních videí se těmto tvrzením věnoval a označil je za naprosto stupidní.

2. Olga Kurylenko

O tom, že si koronavirus skutečně nevybírá a neútočí jen na slavné muže, svědčí i případ úspěšné modelky a herečky v jedné osobě – Olgy Kurylenko (40). Olga se narodila na Ukrajině a její modelingová dráha odstartovala už v jejích třinácti letech, když si jí všiml castingový agent během jejího výletu v ruské Moskvě.

Olga rozhodně neztrácela čas a už ve svých šestnácti letech se odstěhovala do centra módy, do Paříže. Její první herecká role přišla v roce 2003, kdy si ji do svého hudebního klipu vybral britský soulový zpěvák Seal (57). V současnosti je Kurylenko známá především jako bondgirl z filmu Quantum of Solace, ale svůj talent uplatňuje i v komediích jako Ztratili jsme Stalina nebo Johnny English znovu zasahuje.

Kurylenko je jednou z prvních celebrit, která se ze zákeřného onemocnění kompletně vyléčila. Už od 22. března je a dle svých slov bez příznaků a cítí se dobře.

1. Tom Hanks

Na konec dnešního článku jsme si nechali toho nejslavnějšího herce, který s nákazou zápasí už od 11 března. V Austrálii se léčí Tom Hanks (63) se svou manželkou Ritou Wilson (63). Slavný herecký pár, který se společně objevil ve filmech Samotář v Seattlu, Ohňostroj marnosti nebo Blázni a dobrovolníci, své fanoušky neustále uklidňuje na sociálních sítích.

Manželé byli jedněmi z prvních celebrit, které veřejně oznámili své onemocnění. Ani Hanks a Wilson však během nejhoršího období netrpěli horečkami, jen si oba stěžovali na únavu. Jejich situace se postupně lepší a po pouhém týdnu byli z nemocnice posláni do domácí karantény. Hans si přitom stále drží svůj smysl pro humor a snaží se na věc stále dívat pozitivně.

(tod)

Fandím
2 fanoušci
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Idris Elba, Olga Kurylenko, Daniel Dae Kim, Tom Hanks

Filmy:
Hra o trůny, Samotář v Seattlu, Ztraceni, Quantum of Solace

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
Tom Hanks nemoc, Koronavirus, Covid-19, COVID-19 herci, COVID-19 celerbrity, nemocné celebrity COVID-19, Tom Hanks koronavirus, Idris Elba koronavirus, Idris Elba Covid, Olga Kurylenko COVID-19
TOPlist