Hlavní obsah

Místo aut nemocniční lůžka, detroitský autosalon bude nahrazen improvizovanou nemocnicí

Novinky, laz

Květnový autosalon ve městě motorů, jak se Detroitu přezdívá, je zrušen. Konat se bude až příští rok a organizátoři pro to mají dobrý důvod. Na zdejším výstavišti totiž roste improvizovaná nemocnice pro nakažené koronavirem.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Toyota Prius C Concept na detroitském autosalonu v roce 2011

Článek

Rodiště a sídlo amerického automobilového gigantu General Motors letos přijde o tradiční autosalon. V pondělí to potvrdili zástupci Fordu a GM, dvou největších vystavovatelů. „Plně s tímto rozhodnutím souhlasíme, zdraví a bezpečí lidí je pro nás všechny prioritou. Těšíme se na příští rok,” řekl pro Detroit News mluvčí Fordu.

Pražský autosalon má kvůli koronaviru nový termín

AutoMoto

Akce, která se měla konat od 8. května, ustoupí omezením spojeným s šířením nového typu koronaviru. Američané výstaviště využijí jako improvizovanou nemocnici.

Na umístění lůžek a potřebného vybavení už pracuje armáda s národní gardou. Tamní organizace to sdělila na svém facebookovém účtu. Ve státě Michigan k pondělku evidují 4650 nakažených a 110 obětí nového typu koronaviru. K neděli hlásily celé Spojené státy přes 121 tisíc nakažených a více než 2000 obětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám