Hlavní obsah

Nový závoďák od Lamborghini klepe na dveře, zvuk atmosférického dvanáctiválce neomrzí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lamborghini vypustilo do éteru první video, na kterém lze, alespoň zčásti, spatřit chystaný závodní speciál. Vznikl ve spolupráci se závodní stájí Squadra Corse a má více než 800 koní.

Lamborghini poutá na nový závodní vůzVideo: Lamborghini

 
Článek

Nová traťová chlouba Lamborghini stojí na základech modelu Aventador. Pod kapotou má mít aktualizovanou a vylepšenou V12 se zdvihovým objemem 6,5 litrů a výkonem 830 koňských sil. Nelze ale čekat Aventador na steroidech. Tohle auto bude zcela jiná bestie.

Ind si postavil vlastního Brouka, chystá se na Lamborghini

AutoMoto

Oproti silničním sourozencům z italské stáje s býkem ve znaku jsou už na videu viditelné obří přítlačné křídlo na zádi vozu, vodič vzduchu na střeše, obrovský difuzor, ostře tvarovaná přední maska a jiná vylepšení karoserie, která maximalizují přítlak.

V interiéru se dá očekávat maximální odlehčení. Zcela jistě zmizí většina vymožeností moderních technologií, klimatizace nebo výplně i kliky dveří. Závodní charakter podpoří samosvorný diferenciál a závodní pneumatiky Pirelli.

Zastavili dopravu v Londýně, aby si pořídili selfie s lamborghini

AutoMoto

Novinka by měla vzniknout pouze v limitované sérii několika vozidel a díky spolupráci se stájí Squadra Corse k autu dostanou pouze ti nejvybranější zákazníci a pravděpodobně Lamborghini zvolí stejný přístup, jako třeba Ferrari u modelu FXX-K, tedy že auto budou vlastnit, ale ve správě ho bude mít Lamborghini a na závody s vozem vždy vyšle i technickou podporu. To vše ale budeme vědět jistě až v létě, kdy se vůz oficiálně představí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám