Hlavní obsah

Důchodce se vydal lovit pokémony. Zákazu vycházení navzdory

– Madrid
Novinky, abr

Mánie okolo pokémonů neutichá ani po letech. Někteří jedinci jsou pro chytání roztodivných japonských příšerek tak zapálení, že neváhají porušovat přísná pravidla. Minulý týden se například jeden španělský důchodce vydal na lov pokémonů, přestože v zemi tou dobou platil zákaz vycházení.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Chytat pokémony se Španěl vydal přímo v centru Madridu. Prázdných ulic hlavního města si však neužíval příliš dlouho, po chvilce si jeho podezřelého chování – pobíhání po ulici s mobilem v ruce sem a tam – všimla policejní hlídka, která jej okamžitě zastavila.

Muž ani nezapíral, že si krátí čas svou oblíbenou kratochvílí. Tou dobou se smělo ve Španělsku vycházet z domova pouze v určitých výjimkách, například když si lidé potřebovali nakoupit. Policisté proto byli nekompromisní a vyměřili důchodci pokutu. Jak moc byla tučná, však nezveřejnili.

Hra Pokémon Go se i po letech těší velké popularitě. A to především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Mobilní hit Pokémon Go se snaží udržet hráče doma. Kvůli koronaviru

Hry a herní systémy

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

S ohledem na současnou pandemii se však tvůrci rozhodli koncept hry změnit. Chystají velkou aktualizaci, po jejíž instalaci bude možné chytat pokémony i z pohodlí domova, nebo alespoň v blízkém okolí. Vzácné příšerky – například mytického Genesecta – pak půjde získat díky plnění různých úkolů.

Pokémon Go patří k těm nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším hrám současnosti. Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc podle posledních zveřejněných dat více než 100 milionů hráčů.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Reklama

Související témata:

Související články

Konzole Xbox strčí PlayStation do kapsy

Společnosti Sony a Microsoft po několika měsících čekání konečně prozradily hardwarové parametry svých chystaných televizních konzolí. Díky tomu je již jasné,...

Letošní Gamescom bude. Koronaviru navzdory

V posledních týdnech se ruší jedna technologická akce za druhou. Společným jmenovatelem všech problémů je přitom koronavirus. Organizátoři německého herního...

Hry na PlayStation se budou stahovat pomaleji

Lidé si v době omezeného pohybu krátí čas v domácnostech nejrůznějšími způsoby, například sledováním videí na internetu a hraní her. To ale neúměrně zatěžuje...

Výběr článků

Načítám