Princ z Walesu, jenž minulý čtvrtek svým potleskem poděkoval a vzdal hold všem zdravotníkům bojujícím proti koronaviru, který ovládl snad celý svět, ještě před třemi dny prostřednictvím instagramového účtu Clarence House vyjádřil vděk všem, kteří na něj v době jeho nemoci myslí: „Děkujeme za všechna vaše přání Jeho Výsosti, ať se brzy uzdraví. Vaše laskavá slova ho nesmírně dojala,“ vzkázal jim pohnutě. Dnes je ale všechno jinak!

Jedenasedmdesátiletý Charles totiž již opustil svou dobrovolnou sedmidenní izolaci na statku Birkhall na panství Balmoral, což jistě ocenila především jeho druhá choť Camilla Parker Bowlesová (72), která mu zde chtěla dělat společnost. Aby se od něj ale nenakazila, musela se mu po celou dobu vyhýbat...

Princův mluvčí dnes potvrdil, že k přerušení karantény došlo po konzultaci s lékařem. Charles měl již od počátku velice mírné příznaky tohoto nebezpečného onemocnění a vzhledem k tomu, že se jeho stav výrazně zlepšil, nebyl prý už důvod k tomu, aby se nadále izoloval.

Ke každé dobré novince se ovšem vážou i novinky horší: celkový počet lidí, kteří zemřeli na komplikace způsobené koronavirem, ve Velké Británii dnes dosáhl na děsivé číslo 1 tisíc 228 lidí a zdravotníci zoufale žádají o finanční příspěvky, za které by si mohli nakoupit ochranné pomůcky, například roušky nebo respirátory.

Jako jeden z prvních na tuto výzvu odpověděl skotský herec James McAvoy (40), jenž daroval 275 tisíc liber (8,3 milionu českých korun) na fond NHS (= zkratka pro National Health Service, národní zdravotní službu).

VIDEO: Ten byl rozkošný! Princ Charles jako dítě

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě Youtube.com/The British Monarchy

Fotogalerie
46 fotografií