Herec a zpěvák, kterého proslavila především píseň Sbohem, lásko, já jedu dál, leží na koronární jednotce pražské Nemocnice Na Homolce. Je napojený na přístrojích poté, co mu během banální operace kolene začaly selhávat orgány, především pak srdce.

„V umělém spánku si odpočine, mozek se pořádně okysličí a tělo se bude snažit nabrat další sílu k životu,“ uvedl pro deník Aha! zdroj s tím, že až to půjde, začnou lékaři Laufera probouzet. Zatím to ale není možné.

Doposud byl přitom vždy svěží a plný elánu, bohužel se na něm asi podepsal stres, který poslední tři roky prožíval. Jeho manželka a slavná kostýmní výtvarnice Irena Greifová (80) byla hospitalizována kvůli toxickému šoku a dlouho nebylo jasné, zda se někdy vrátí domů. Do toho Josef dál vystupoval a hrál v muzikálech v Divadle Broadway, ačkoliv jistě umíral strachem o svou ženu.

Ta se před rokem a půl jako zázrakem mohla vrátit domů, ale musela se vše učit znovu – včetně chůze. Když ale mohli manželé žít konečně spolu, bohužel skončil na koronárce sám Laufer. Jelikož manželce se vším pomáhal, ani ta teď doma nemohla zůstat, a tak je nyní v rehabilitačním centru. „Je to komplikovaný,“ povzdechla si jejich dcera Ester Lauferová (50), která má oba rodiče po nemocnicích. Kvůli koronaviru ale ani jednoho nesmí navštěvovat.

VIDEO: Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí!

Video
Video se připravuje ...

Josef Laufer: Na plastice mi zkazili nos! Předtím jsem měl hezčí! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie