Hlavní obsah

Nebe se vyklidilo od letadel, ukazují data z radaru

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina velkých aerolinek přestala létat kvůli koronaviru, nebo létá zcela minimálně. Data z portálu Flightradar ukazují, jak v posledních dnech došlo po celém světě ke snížení počtu letů. Například nad Itálií šly v pondělí kolem poledne zpozorovat jen čtyři vnitrostátní linky, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Radarová data ukazují, jak se zastavil letecký provoz na celém světěVideo: Reuters

 
Článek

V posledním týdnu se počet komerčních letů v porovnání se stejným obdobím loňského roku snížil o 55 procent. Podle serveru Flightradar se dá očekávat, že budou čísla i nadále klesat, jak budou aerolinky postupně uzemňovat i zbytek flotily. Britský list Independent odhaduje, že v dubnu se bude létat skutečně minimálně. Například společnost British Airways plánuje během následujících dvou měsíců osekat až tři čtvrtiny letů.

Letecká doprava by během dubna mohla téměř ustat

Koronavirus

Nad Londýnem, kde ve všední dny přistávají letadla prakticky každou minutu, bylo v pondělí téměř prázdno. Opuštěná byla i obloha nad Paříží nebo některými severoevropskými metropolemi.

Omezení letecké dopravy se však netýká jen Evropy, ale také Spojených států amerických, kde je počet nakažených už vyšší než v Číně. Nad New Yorkem, Los Angeles, Chicagem, Washingtonem nebo Atlantou bylo mnohem méně letadel než obvykle.

Podle Flightradaru byl ovšem úbytek nejcitelnější v Indii, nad níž byla v pondělí opravdu jen hrstka letadel. Oproti tomu nebe nad Čínou bylo značně frekventované, jak se život v zemi navrací pozvolna do normálu.

Letenky do Číny? Ekonomická třída teď stojí jako business class

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám