Hlavní obsah

Z Miami do LA za čtyři stovky. American Airlines nabídnou v době pandemie levné lety

Novinky, mšv

Na směšně levné letenky se snaží nalákat zákazníky společnost American Airlines. Mezi Miami a Los Angeles je nabízí za 16 dolarů (necelých 400 korun), zpáteční pak vyjdou dvakrát dráž. Nabídka je platná během dubna a jde o pokus aerolinek zmírnit dopady koronaviru na byznys, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Levné letenky nabídne společnost i v květnu, kdy jednosměrná letenka vyjde na 28 dolarů (670 korun). Oproti tomu v létě už se budou prodávat za standardní cenu, která činí zhruba 6000 korun.

USA jsou nyní zemí, která je nejvíc postižena nákazou koronavirem. V počtu nakažených překonaly Spojené státy i Čínu, odkud se virus koncem loňského roku začal šířit.

Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) sice nedoporučilo žádné omezení vnitrostátní dopravy, přesto však cestovatelům radí, aby zvážili, zda se musejí nutně někam vydat. Přeplněná místa, jako jsou právě letiště, podle institutu mohou ve velkém přispět k šíření choroby.

CDC v nedávných dnech vydalo také doporučení především pro obyvatele států New York, New Jersey a Connecticut, které patří k nejvíce postiženým, aby se od 28. března vyvarovali jakéhokoli domácího cestování, pokud to není nezbytně nutné.

Letenky do Číny? Ekonomická třída teď stojí jako business class

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám