Hlavní obsah

Předplacené SIM karty jako problém. Lidé dobíjejí kredit mimo domov

Novinky, rim

V Česku by lidé měli chodit ven jen v nejnutnějších případech, aby zbytečně neriskovali nákazu koronavirem a neumožňovali jeho šíření. Jako problém se v této nelehké době ukázaly předplacené SIM karty, většina lidí si totiž kredit dobijí mimo bezpečí domova. Vyplývá to z analýzy T-Mobilu.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Lidé mají hned několik možností, jak si dobíjet kredit. Například prostřednictvím mobilní aplikace na chytrém telefonu, webových stránek operátora či skrze internetové bankovnictví – tuto možnost totiž v dnešní době nabízí drtivá většina tuzemských bank.

Přesto z domova dobijí kredit pouze třetina lidí, zbylé dvě třetiny uživatelů předplacených karet nejčastěji navyšují svůj kredit „off-line“ způsoby. Nejčastěji si tedy kupón s kreditem koupí v prodejnách operátorů, v supermarketech a na dalších prodejních místech, jako jsou například trafiky.

„Chtěli bychom apelovat na všechny Twist uživatele, že kvůli dobití kreditu nemusí opouštět bezpečí svého domova. Navýšit kredit na své předplacené kartě si mohou u nás přímo na webu, v mobilní aplikaci Můj T-Mobile nebo jim může dobít on-line někdo z jejich blízkých,“ prohlásil Michal Podlucký, ředitel řízení segmentu rezidentních zákazníků T-Mobile.

Lidé volají z mobilů více než před epidemií

Mobil

Navíc 50 % kreditu zadarmo

Ten zároveň prozradil, že si růžový operátor připravil speciální akci, aby lidé nekupovali kupóny na prodejních místech, ale raději si dobíjeli kredit z bezpečí domova. T-Mobile dává od půlky března při dobíjení v mobilní aplikaci Můj T-Mobile nebo na svém webu 50% bonusový kredit zdarma, a to bez ohledu na počet dobití.

Bonusový kredit je možné využít jak na volání, tak SMS i nákup datových balíčků. „Od 18. března jsme zákazníkům připsali bonusový kredit v řádu milionů korun,“ upozornil Podlucký.

„Díky nabídce 50% bonusového kreditu navíc vzrostl průměrný počet dobíjení v našich on-line kanálech o dvě třetiny. I tak ale celkově on-line dobíjení využívá jen jeden ze tří uživatelů Twist karty,“ uzavřel Podlucký.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám