Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Baby Yoda si jde pro nášup. Druhá série seriálového hitu Mandalorian se blíží

Seriál The Mandalorian (2019). Tvůrce: Jon Favreau. foto: Disney

LOS ANGELES - Výpravný seriál ze světa Star Wars byl pro mnohé jediným důvodem, proč si předplatit službu Disney+. Nečekaný seriálový hit tvůrce Jona Favreaua se vrátí s druhou sérií. Láká na známou postavu z univerza Hvězdných válek.
  16:00

Obrněný lovec odměn Mandalorian v podání Pedra Pascala koncem minulého roku obrazovky útokem. Velký podíl na úspěchu měly chytře vystavěný příběh, akční scény, ale hlavně neskutečně roztomilý zelený mimozemšťánek nazvaný v seriálu jednoduše jen Dítě (The Child). Internet mu ale neřekne jinak než Baby Yoda.

Pokud nebude premiéra druhé série Mandaloriana kvůli koronavirové krizi odložená, dočkají se jí diváci již v říjnu letošního roku. Víme, že samotné natáčení již skončilo, ale digitální triky v případě Star Wars, série, která na ně sází, potřebují dlouhý čas přípravy v postprodukci. 

Roztomilost sama. Seriál The Mandalorian (2019). Tvůrce: Jon Favreau.
Seriál The Mandalorian (2019). Tvůrce: Jon Favreau.

RECENZE: Blastery a zelené škrvně. Mandalorian je příruční zavazadlo světa Star Wars

Příběhově o druhé sérii není známo nic. Konec první ale naznačoval, že Mandalorian bude hledat domovský svět malého prcka. Fanoušci doufají, že se konečně vysvětlí původ dítěte. Kdyby byl opravdu potomkem mistra Yody, znamenalo by to, že Yoda porušil jedno z hlavních jedijských pravidel - žádné milostné vztahy. Zatím můžeme jen spekulovat. Minulá série také skončila odhalením toho, že hlavní „záporák“ Moff Gideon (Giancarlo Esposito) vlastní Darksaber, unikátní černý světelný meč patřící původně mandalorianské rase. 

Z hereckého obsazení víme, že se v blíže neupřesněné roli objeví herec Michael Biehn (Vetřelci, Terminátor). Herečka Rosario Dawsonová (Wonder Woman, Vyvrženci pekla) by podle dostupných informací měla hrát Jedijku Ashoku Tano. Ashoka je mezi fanoušky velmi oblíbená postava, která má jednu z hlavních rolí v kresleném seriálu Star Wars: Klonové války. Pokud je informace pravdivá, půjde o první hrané zobrazení této mladé válečnice. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!