Místo play-off život legendy. Fanouškům NBA zkrátí čekání Jordanův ‚poslední tanec‘

Sezona NBA začala v říjnu, vrchol ročníku v podobě play-off ale měl přijít na řadu až v dubnu. Jenže nejslavnější basketbalová liga světa kvůli koronaviru stojí, stejně jako drtivá většina sportovních soutěží po celém světě. Malou náplastí pro fanoušky tak může být alespoň překvapivě brzká premiéra očekávaného desetidílného dokumentu „The Last Dance“ (Poslední tanec) o basketbalové legendě legend Michaelu Jordanovi.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tvůrci původně chystali premiéru na červen, nakonec ale odvysílá televize ESPN první díl dokumentární série už 19. dubna. Symbolicky tedy o víkendu, kdy mělo začít play-off. V Evropě seriál uvede Netflix.

Suvenýr za cenu zlata. Bryantův ručník z rozlučkového zápasu se vydražil za rekordní sumu

Číst článek

„Společnost se musí obejít bez živého sportu, ale to neznamená, že by lidé nechtěli sport vidět. Vyslyšeli jsme hlasy fanoušků, kteří si v době přerušení ligy přáli uspíšit premiéru,“ uvedlo ESPN.

Série se zaměří na úspěšnou éru Chicaga Bulls především prostřednictvím sezony 1997/98, kterou s tehdejšími suverény NBA filmaři celou absolvovali. Tým, za který v současnosti nastupuje český rozehrávač Tomáš Satoranský, získal v 90. letech šest titulů a pod všemi byl jako klíčový hráč podepsaný právě legendární muž s číslem 23.

„Michael Jordan a celý tým Bulls z toho období nebyli jen sportovní superhvězdy, ale globální fenomén. Pro nás jako filmaře to byla skvělá příležitost nabídnout lidský pohled na sportovní hrdiny a vyjádřit, jakým způsobem ovlivnili svou dobu,“ uvedl režisér Jason Hehir.

Dnes sedmapadesátiletý Jordan je mnohými považovaný za nejlepšího basketbalistu historie. Kromě dvou mistrovských hattricků s Chicagem se stal desetkrát nejlepším střelcem ligy, pětkrát získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče a překonal řadu statistických rekordů. Štěstí zkoušel i v baseballu a proslavil se i svými marketingovými aktivitami.

Premiéry se nemůže dočkat ani Jordanův nástupce LeBron James:

 

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme