Hlavní obsah

Případů nákazy koronavirem v Česku razantně přibylo, infikovaných je 3308

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet nakažených novým typem koronaviru Sars-CoV-2 v Česku proti předchozím dvěma dnům výrazně zrychlil k deseti procentům. V úterý přibylo 307 nově infikovaných, celkově je tedy 3308 nakažených, uvedlo ministerstvo zdravotnictví na svém webu. Nynější denní nárůst nemocných je tak druhý nejvyšší.

Foto: FJFI ČVUT

Ilustrační snímek z přípravy dezinfekce v laboratoři

Článek

Odhalených případů bývá obvykle víc, pokud se více testuje. Informace o počtu testů budou k dispozici až po 9.00. Do pondělí bylo provedeno 48 811 testů včetně opakovaných u stejného člověka.

Nejvíc nemocných je v Praze, téměř 900, následuje Středočeský kraj s více než 430 nakaženými. Nejméně, kolem stovky případů, má Královéhradecký, Jihočeský a Liberecký kraj. V hlavním městě je nákaza také nejvíce rozšířená vzhledem k počtu obyvatel. Na 100 tisíc lidí zde připadá víc než 60 nemocných. Naopak nejméně je to v Jihomoravském kraji, kde je na 100 tisíc obyvatel méně než 16 případů.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

V Česku se podle údajů hygienických stanic nakazilo 83 procent nemocných, zbytek v zahraničí, zejména v Rakousku a Itálii. Většinu nakažených stále tvoří muži, ale jejich podíl se snížil. Nejvíce lidí s nemocí Covid-19 je aktuálně ve věku mezi 45 a 54 lety, téměř pětina. Na děti do 14 let připadá zhruba 5,5 procenta. Seniorů nad 65 let, kteří jsou považováni za koronavirem nejvíce ohroženou skupinu, je mezi nemocnými téměř 17 procent.

Vláda schválila kurzarbeit. Vyplatit může až 39 tisíc korun

Domácí

Z nemoci Covid-19, kterou koronavirus způsobuje, se uzdravilo 45 lidí. Mezi 31 zemřelými v nemocnicích tvoří většinu senioři, kteří se často nakazili v domovech důchodců. Více než polovina úmrtí je Praze.

Ve vážném stavu v nemocnici je podle pondělních údajů ministerstva zdravotnictví 64 lidí, počet hospitalizovaných se blíží třem stovkám.

Reklama

Výběr článků

Načítám