Hokejový Slovan kvůli koronaviru rozpouští kádr. Vedení k tomu přistoupilo, aby zachránilo klub

Hokejový klub Slovan Bratislava kvůli ekonomickým dopadům pandemie koronaviru neprodlouží současné smlouvy s hráči, členy realizačního týmu a většinou zaměstnanců. S většinou kádru, který po loňském odchodu z KHL skončil v předčasně ukončené slovenské lize druhý, chce ale po obnovení činnosti navázat opět spolupráci. Současné závazky chce Slovan naplnit v plném rozsahu. Barvy Slovanu hájilo i trio českých hokejistů - brankář Vladislav Habal, obránce Jiří Kučný a útočník Jindřich Abdul.

Bratislava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Slovanu Bratislava s trenérem Romanem Stantienem.

Hráči Slovanu Bratislava s trenérem Romanem Stantienem. | Zdroj: Profimedia

„Současné smlouvy s hráči A-týmu a členů realizačního týmu nebudou prodlouženy. Pracovní poměr skončí většině zaměstnanců klubů. Zároveň budou k 31. březnu 2020 ukončeny všechny dodavatelské a marketingově-obchodní smlouvy, které vzhledem k pandemii koronaviru není možné dále vzájemně plnit, respektive by jejich plněním klubu vznikly výdaje,“ uvedl Slovan v prohlášení na svém webu.

VIDEO: Běloruský prezident uspořádal hokejový turnaj. ‚Nejlepší antivirová medicína,‘ tvrdí Lukašenko

Číst článek

Akcionáři Slovanu podle vyjádření museli k těmto opatřením přistoupit, aby zachránili existenci klubu. „Předčasné ukončení sezony má na klub devastační důsledky, stejně jako na velkou většinu sportovních klubů na Slovensku a ve světě,“ uvedl Slovan.

Fanoušci i sponzoři

Ztráty za neodehrané play off na Zimním stadionu Ondreje Nepely pro 10 tisíc diváků klub vyčíslil přibližně na 1,1 milionu eur. „Jde především o ušlé příjmy ze vstupného, pronájmu VIP lóží i nenaplnění marketingových a sponzorských smluv,“ uvedl klub v prohlášení.

Současné kontrakty chce dodržet. „Klub chce všechny svoje pracovně-právní vztahy vůči hráčům a zaměstnancům vypořádat v plném rozsahu,“ ubezpečili zástupci Slovanu, který při působení v KHL kvůli ekonomickým problémům dlužil hráčům výplaty i například za pronájem zimního stadionu.

Vzhľadom na to, že vývoj pandemickej situácie je vážny a čas návratu k bežnému fungovaniu športových súťaží je momentálne veľmi neistý, je klub HC SLOVAN Bratislava nútený prijať opatrenia na zabezpečenie svojej budúcej existencie.

Viac info: bit.ly/39z9OJd

22:07 – 31. 03. 2020

5

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme