Od uctívaného Monument Valley 2 po zběsilé skákačky i RPG. Těchto 11 her nabízí Apple zdarma pro zpestření karantény

Filip HouskaFilip Houska

mv2

Foto: Ustwo Games

Oceňovaná hra Monument Valley 2 je dočasně zdarma

0Zobrazit komentáře

Snad všichni, kteří chápou vážnost momentální situace, se snaží pomoci. Ať už jde o obyčejné lidi, kteří jsou ohleduplní vůči svému okolí tím, že nevychází ven (a pokud musí, nosí roušky), nebo internetové služby, jež nabízí některé ze svých placených funkcí zdarma. Pro zajištění lepšího domácího pohodlí bojuje i Apple, a to třeba přes vybrané prémiové hry na App Storu, které výjimečně nabízí zdarma.

Apple čas od času udělá menší akci, v rámci které zbaví některé herní tituly pořizovací ceny a zpřístupní je uživatelům zcela zdarma. Zpravidla to ale nijak zvlášť veřejně neprezentuje a lidé je musí najít přímo v App Storu, online obchodě s aplikacemi, který své atraktivní nabídky ukazuje na hlavní stránce.

Podobně na to firma z kalifornského Cupertina šla i před pár dny, kdy s ohledem na aktuální koronavirovou pandemii představila balíček jedenácti běžně placených her pro iPhony a iPady, které po omezenou dobu nabízí po celém světě zcela zdarma. Některé z vybraných titulů je možné stahovat i na zařízení s Androidem – v některých případech taktéž bez poplatků.

Pro majitele iPhonů pak může být dobrou volbou na zkrácení dlouhé chvíle i herní služba Apple Arcade, která je první měsíc pro nové předplatitele zdarma a nabízí další hry, které běžně z App Storu nestáhnete, třeba včetně českého titulu Piligrims od Amanita Design.

Monument Valley 2

  • Vývojář: Ustwo Games
  • Ke stažení: iOS / Android (zdarma)

Herní série Monument Valley patří k těm nejoceňovanějším na App Storu, a to především díky svému chytlavému příběhu, během kterého musíte zapojovat i logické myšlení a selský rozum. Stejně jako první díl i Monument Valley 2 láká na atraktivní grafické zpracování, pohodový soundtrack a originální pojetí. Zdarma jej mohou do dnešního dne stahovat i uživatelé Androidu.

Lara Croft GO

  • Vývojář: Square Enix
  • Ke stažení: iOSAndroid (zdarma)

Kdo by neznal legendární Laru Croft. Ta je již nějaký čas dostupná i na mobilní zařízení ve formě zajímavě zpracované tahové adventury Lara Croft GO, kde si musíte poradit s přichystanými nástrahami, řešit všemožné logické úkoly a ničit své protivníky. Čeká na vás několik map z prostředí džungle, jeskyní a tajuplných pradávných míst.

Cat Quest

  • Vývojář: The Gentlebros
  • Ke stažení: iOS / Android (139,99 Kč)

Hry v žánru RPG si zpravidla zakládají na nekompromisních bojích, kde teče i krev. Poněkud odlišně k tomu přistupuje líbivé dílo Cat Quest, kde budete ovládat malou žlutou kočku s antropomorfními vlastnostmi, s níž musíte ovládnou obsáhlý animovaný svět, hledat poklady, sbírat mince a samozřejmě i vylepšovat herní schopnosti.

Takoway

  • Vývojář: Daylight Studios
  • Ke stažení: iOS / Android (69,99 Kč)

Jednou z možností, jak zapomenout na nudná karanténní opatření, je také malá růžová příšerka jménem Tako, se kterou se potřebujete vymanit z uzavřených místností. Hlavní výzvou hry Takoway jsou pak všemožné logické hádanky, přes které se potřebujete dostat. Ideální titul pro vytrénování mozkových závitů.

 

Earth Atlantis

  • Vývojář: Pixel Perfex
  • Ke stažení: pouze iOS

Pamatujete na kultovní Space Invaders? Mobilní plošinovka Earth Atlantis je něco podobného, akorát se nepohybujete ve vesmíru, nýbrž v hlubinách vod s netradiční ponorkou. S ní pak ničíte všechny okolní monstra podvodní fauny a učíte se, jak rychle manévrovat mezi vraky lodí.

Holy Potatoes! We’re in Space?

  • Vývojář: Daylight Studios
  • Ke stažení: pouze iOS

Vesmír, v jehož hlavní roli jsou pohyblivé brambory. Přesně to je jádro netradiční arkádovky Holy Potatoes! We’re in Space?, kde budete mít za úkol starat se o vlastní vesmírnou loď, vyvíjet zbraně (nejen) hromadného ničení a užívat si nevšední atmosféru, které dominují jedna ze základních surovin na talíři.

Kings League: Odyssey

  • Vývojář: Kurechii
  • Ke stažení: iOS / Android (59,99 Kč)

Zpět ke středověkým bitvám, v nichž na obou stranách stojí obrnění rytíři s cílem vyhrát. Kings League: Odyssey je typickým herním formátem, v němž máte za úkol vylepšovat své vojsko (nebo dokonce i draky), aby bylo co nejlépe připraveno na automatické plošinové klání.

Tiny Guardians

  • Vývojář: Kurechii
  • Ke stažení: iOS / Android (119,99 Kč)

Další RPG, které láká na svou jednoduchou animovanou grafikou. Tiny Guardians vychází ze známého modelu dávných bojů, které musíte díky svým rychlým a taktickým reakcím vyhrát. Cílem je pak dohrát celý herní svět, na jehož konci čeká zasloužená odměna.

She and the Light Bearer

  • Vývojář: Toge Interactive
  • Ke stažení: pouze iOS

Lákalo vás někdy se vžít do role odvážné světlušky, která hledá Matku přírodu v hlubokém, zapovězeném lese? Pak se nabízí jednoduchá příběhovka She and the Light Bearer, ve které na vás čeká řešení různých logických úloh a interakcí s okolím.

Dip Deep!

  • Vývojář: Noodlecake
  • Ke stažení: iOS / Android (zdarma)

Hry osmdesátých let si zakládaly na pixelech, až příliš umělé melodické hudbě a na dnešní dobu primitivním herním konceptu. Dig Deeptoto všechno vrací zpět a vaším jediným úkolem je rozrážet betonové bloky, zatímco padáte neznámým prostorem dolů.

Rolando: Royale Edition

  • Vývojář: HandCircus
  • Ke stažení: pouze iOS

Původní Rolando byla jednou z vůbec prvních her, která dorazila na iPhone. Začátkem minulého roku pak tvůrci tyto barevné skákající kuličky přepracovali do takzvaného battle royale režimu, během kterého musíte se zástupem kuliček překonávat překážky a využívat podpůrné prostředky jako trampolíny, kladky, teleporty a podobně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym