Hlavní obsah

Letištní personál připravil pro turisty mířící domů z Bali hudební překvapení

Novinky, mšv

Britům Joelu Nantelovi a jeho přítelkyni Millie Sandyové překazil koronavirus tříměsíční cestu po jihovýchodní Asii. Na odlet z Bali, kde je vyzvedlo záchranné letadlo, přesto jen tak nezapomenou. Letištní personál jim totiž na rozloučenou zazpíval evergreen Stand By Me, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nantel se Sandyovou měli v plánu během tří měsíců procestovat Indonésii, Malajsii a Filipíny, pandemie je ovšem přinutila k návratu do vlasti. Na letišti jim pak štěstí do žil vlil celý ansámbl zaměstnanců aerolinek, který si na rozloučenou připravil píseň.

„Tohle rozloučení si pro nás přichystali na letišti na Bali, zatímco jsme nastupovali na náš záchranný let, který vyslala britská ambasáda. Po všem tom stresu nám to vyčarovalo úsměv na tváři. Konečně jsme v bezpečí doma,“ komentoval zpětně hudební výstup Nantel.

Pár se snažil do vlasti dostat svépomocí, ale neuspěl kvůli zrušeným letům. Musel tedy požádat o pomoc úřady. „Nemáme, jak se dostat zpět do Británie, rezignovali jsme a jsme teď zcela závislí na pomoci vlády, aby za námi vyslala záchranu,“ uvedl ještě před odletem Nantel.

Britské ministerstvo zahraničí zatím z Indonésie vyzvedlo na pět tisíc krajanů. Problém s „uvězněnými“ občany ale v posledních týdnech řeší více zemí včetně České republiky.

Koronavirus ohrožuje jihovýchodní Asii a Latinskou Ameriku

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám