Britský následník trůnu pozitivní výsledky na virové onemocnění COVID-19 potvrdil 25. března. Mluvčí jeho oficiálního sídla Clarence House tehdy uvedl, že princ má pouze mírné příznaky a jinak se těší dobrému zdraví. Po týdnu v domácí karanténě na svém skotském statku se Charles uzdravil. K veřejnosti promluvil v novém videu, v němž adresoval současnou situaci a zdůraznil důležitost chránit ty nejzranitelnější.

„Poté, co jsem si prošel nákazou koronavirem – naštěstí se to obešlo s mírnými příznaky, se nacházím na opačné straně tohoto onemocnění, stále však nepodceňuji sociální distancování a celkovou izolaci,“ začal princ svoji řeč. „S nemožností mít vedle sebe rodinu a přátele a náhlým rozpadem běžných životních struktur zjišťujeme, že se nacházíme ve zvláštní, frustrující a znepokojivé situaci.“

Charles dále zmínil, že myslí na všechny, které koronavirová krize postihla nejvíc – na nejohroženější věkové skupiny i na ty, kteří v důsledku pandemie ztratili své blízké a zůstali sami.

„Jako národ čelíme velice náročné situaci, která ohrožuje živobytí, podnikání a blahobyt milionů našich spoluobčanů. Nikdo z nás neumí říct, kdy to skončí, ale jednou to skončí. Než se tak stane, pokusme se žít s nadějí a důvěrou v sebe i ostatní a těšme se na lepší zítřky,“ doplnil.

Princ ve svém proslovu nezapomněl poděkovat všem, kteří bojují v první linii, a také těm, kteří jakkoliv pomohli národu, ať už svým talentem nebo dobrými skutky. Hold vzdal také tisícům dobrovolníků, kteří přispěchali pomoct extrémně vytíženým lékařům z Národní zdravotnické služby.

VIDEO: Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan

Video
Video se připravuje ...

Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan 

Fotogalerie
81 fotografií