Tenistky reagují na zrušený Wimbledon. ‚Dalo se to čekat,‘ říká Plíšková. Kvitová to přijala těžce

Nejslavnější tenisový grandslamový turnaj Wimbledon se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Zpráva, kterou ve středu oznámili organizátoři z All England Clubu, rozesmutnila celý tenisový svět a reakce na sebe nenechaly dlouho čekat ani od českých tenistek.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Rozhodnutí se nerodilo lehce. Zvažovali jsme všechny scénáře. V minulosti se Wimbledon nekonal jen v době válek, ale vzhledem ke globální krizi je správné turnaj zrušit,“ řekl předseda All England Clubu Ian Hewitt.

Reakce Karolíny Plíškové:
„Nadšená určitě nejsem, ale trochu se s tím dalo počítat. Nějaké informace jsme už měly, takže to není úplně překvapivé. Bohužel ta situace není dobrá v ostatních zemích ani u nás, takže je pochopitelné, že se organizátoři turnajů rozhodli k takovému řešení. Bohužel pro nás se tím prodlužuje pauza od turnajů a za to není nikdo rád, ale nedá se nic dělat, zdraví je na prvním místě. Doufejme, že se brzy uvidíme někde na kurtech a že sezona začne třeba na betonech na podzim,“ vzkázala Radiožurnálu Plíšková.

Reakce Petry Kvitové:
„Rozhodně to je těžké přijmout rozhodnutí, že Wimbledon letos nebude. Nejen proto, že je to pro mě speciální turnaj, ale i turnaj, který je součástí historie tak dlouho a zanechá v kalendáři velkou díru. Bude mi chybět zahrát si na krásné trávě v bílém oblečení, ale samozřejmě víme, že bude příští rok. A možná to všichni oceníme ještě víc,“ napsala Petra Kvitová na sociálních sítích.

Reakce Barbory Strýcové:
„Je mi tak smutno z dnešních zpráv. Wimbledon je a vždy bude turnajem mého života,“ popsala své pocity Strýcová na instagramovém účtu.

Wimbledon se poprvé hrál v roce 1877, ženy se přidaly o sedm let později. Turnaj se nekonal pouze během světových válek v letech 1914–1918 a 1940–1945.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme