Hlavní obsah

Pitva sestry z Thomayerovy nemocnice potvrdila náhlé úmrtí

– Praha
Právo, mar

Policie má k dispozici výsledky pitvy zdravotní sestry z pražské Thomayerovy nemocnice, která se nakazila novým typem koronaviru. Její případ nadále vyšetřuje jako náhlé úmrtí. Nešlo tedy o násilný trestný čin ani o sebevraždu, stále však nikdo nesdělil přesnou příčinu její smrti.

Foto: Novinky

Thomayerova nemocnice v Praze

Článek

„Můžu potvrdit, že soudní pitva byla provedena, její výsledky má policie k dispozici. Případ i nadále šetříme jako náhlé úmrtí, s ohledem na rodinu a vzhledem k citlivým okolnostem případu nebudeme poskytovat bližší informace,“ řekl ve středu Právu policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Zesnulá žena si pouhý den před smrtí, tedy v sobotu, stěžovala na Facebooku na nedostatek ochranných pomůcek při práci s pozitivními pacienty.

Zemřela nakažená zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice

Koronavirus

Nakazila se při péči o taxikáře, který byl později v kritickém stavu převezen do Všeobecní fakultní nemocnice v Praze. Tam mu byl zatím jako jedinému pacientovi v Česku podán experimentální lék remdesivir.

Přednostka: Byl to stres

Podle přednostky pneumologické kliniky Thomayerovy nemocnice Martiny Vašákové se sestra kvůli nákaze izolovala i od své rodiny a potřebné věci jí nosila sousedka. Těžce ale nesla, co o ní psala či vysílala některá média – že byla nezodpovědná a roznášela infekci, uvedla Vašáková. „Prostě se domnívám, že právě tento stres byl určitě jedním z přispívajících faktorů jejího odchodu,“ dodala Vašáková. Vedení Thomayerovy nemocnice ženu před zmíněnými mediálními útoky bránilo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Zdravotní sestry a lékař plicního oddělení se nakazili při příjmu pacienta s podezřením na zápal plic, u kterého se následně potvrdila nákaza koronavirem.

Personál se podle vyjádření vedení nemocnice zachoval správně, nepochybil a v dané situaci se zachoval profesionálně a podle standardních postupů a opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám