Hlavní obsah

Ve Španělsku podlehlo koronaviru za jediný den téměř tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělsko
Aktualizováno

Za posledních čtyřiadvacet hodin podlehlo ve Španělsku novému koronaviru 950 lidí. To je nejvíc od vypuknutí epidemie. Ve čtvrtek o tom informovalo španělské ministerstvo zdravotnictví. Počet mrtvých už ve Španělsku přesáhl 10 tisíc.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Člen španělské nouzové jednotky v Getafe

Článek

Ve Španělsku evidují nyní 10 003 obětí. Středeční bilance obětí je nejhorší, v úterý v zemi nemoci podlehlo 864 lidí.

Nákaza byla za posledních 24 hodin prokázána u dalších 8100 pacientů. Celkem tak bylo v zemi na jihu Evropy infikováno 110  238 lidí. Skoro 27 tisíc nemocných se z nemoci Covid-19 zotavilo.

Počet nových výskytů infekce je ve čtvrtek o téměř čtyři stovky nižší, než hlásily úřady ve středu.

„Nové údaje nám ukazují, že křivka se stabilizovala a že jsme ve fázi postupného zpomalování,” řekl na čtvrteční tiskové konferenci ministr zdravotnictví Salvador Illa.

Nákaza v Itálii zřejmě kulminuje

Koronavirus

„Nárůst nových případů ve srovnání se včerejším činí osm procent,” dodal. Ještě v půlce března to bylo i přes 20 procent a na jeho konci 12 procent.

Nejhůře postižený je Madrid, kde je potvrzeno 32 155 případů. Nemoci tam podlehlo 4175 lidí. I v hlavním městě představoval nárůst nových případů osm procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám