Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta i České Budějovice zavádí úsporná opatření. S hráči se domluvili na snížení platu

Hráči Sparty oslavují branku Libora Kozáka. foto: Petr Lemberk, MAFRA

Praha - Fotbalisté Sparty a Českých Budějovic se s vedením klubů dohodli na snížení platů. Na Letné hráči přistoupili na snížení o 20 až 30 procent podle výše fixní části měsíční mzdy, Jihočeši detaily dohody neupřesnili. Oba celky o úsporných opatřeních informovaly na svých webech.
  11:54

„Díky vstřícnému přístupu kabiny došlo 1. dubna ke snížení fixních částí výplat fotbalistů A-týmu a vybraných hráčů B-mužstva,“ uvedla Sparta na webu. Klub k opatřením sáhl poté, co byly kvůli koronaviru přerušeny fotbalové soutěže v České republice a kvůli nařízení vlády je možné trénovat pouze individuálně. 

Sparťané sehráli v Budějovicích o poznání lepší utkání než to ligové.
Libor Kozák se raduje z jednoho ze svých tří gólů do sítě Karviné.

„Vedení klubu, reprezentované generálním ředitelem Františkem Čuprem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým, s hráči učinilo dohodu, že snížení bude v platnosti do doby, než bude obnoven standardní tréninkový režim,“ oznámil letenský celek.

Snížení platů hráčům a všem zaměstnancům včetně vedení dnes oznámily také České Budějovice. Po Spartě, Ostravě, Jablonci, Mladé Boleslavi a Zlínu tak učinily jako šestý prvoligový celek. „Stejně jako ostatní kluby v České republice i po celé Evropě jsme okamžitě pocítili ekonomické dopady vzniklé krize,“ uvedl generální manažer Martin Vozábal.

„Po rozhodnutí akcionářů a dohodě s hráči a zaměstnanci jsme se rozhodli všem v klubu snížit mzdy za měsíc březen. Celou situaci samozřejmě i v dalších dnech a týdnech budeme řešit. Uvidíme, jaké budou v dalším období dopady na sport,“ řekl.

První a druhá liga byly přerušeny v polovině března po vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření nákazy COVID-19, která si vynutila pozastavení téměř všech sportovních soutěží na světě. Odloženy kvůli ní byly mimo jiné i olympiáda a fotbalové Euro. 

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...