Hlavní obsah

V New Yorku nakládají mrtvoly do chladírenských vozů vysokozdvižné vozíky

– New York

New York je ve válce s novým typem koronaviru Sars-CoV-2 a zatím prohrává, píše server týdeníku Focus. V nemocnicích už není místo pro ty, kteří viru podlehli. Beznadějně přeplněné márnice tak suplují mrazírenské vozy, do kterých mrtvá těla nakládají vysokozdvižné vozíky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vysokozdvižný vozík v New Yorku nakládá tělo do chladírenského vozuVideo: AP

 
Článek

„Je to neuvěřitelné, ale je to bohužel skutečnost,“ komentuje scénu jeden z kolemjdoucích u Brooklynské nemocnice. „Bože, smiluj se nad námi a pomoz nám. Ach, Pane, tohle je skutečnost,“ dodal. Stejné scény se opakují také u dalších zdravotnických zařízení. Hororová realita se odehrává na pozadí všedního života. Kolem jezdí auta či autobusy a cestující mohou sledovat vše doslova v přímém přenosu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ve státě New York, epicentru koronavirové nákazy ve Spojených státech, se nedostává všeho. Místy v márnicích počínaje, přes lůžka v nemocnicích, ochranné pomůcky, plicní ventilátory a lékaři a zdravotními sestrami konče.

V nemocnici Elmhurst v newyorském Queensu pacienti ve vážném stavu leží na podlaze nebo se musí posadit do čekárny pohotovosti a čekat, až se uvolní nějaká postel. „Pracuji na pohotovosti už velmi dlouhou dobu, ale nyní zažívám věci, které jsem si nikdy nedokázal představit,“ řekl Eric Wei. Šokuje ho to, že mladí a zdraví lidé nejsou vůbec imunní proti nákaze.

V USA zemřel šestitýdenní novorozenec nakažený koronavirem

Koronavirus

Kongresové centrum u řeky Hudson se proměnilo na provizorní nemocnici s tisícovkou lůžek, kam se přestěhují pacienti, kteří nejsou nakaženi koronavirem. Uvolní se tak lůžka ve zdravotnických zařízeních pro nakažené s plicní chorobou Covid-19. Na provizorní nemocnici se proměnilo také tenisové centrum ve Flushing Meadows, kde se koná grandslam US Open.

S bojem s nákazou má pomoci i 80 tisíc lékařů, zdravotních sester a ošetřovatelů, kteří jsou momentálně v důchodu.

Spojené státy nyní evidují nejvíce nakažených koronavirem na světě, je jich přes 200 tisíc. Nemoci Covid-19, kterou virus způsobuje, podlehlo 4500 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám