Hlavní obsah

Přes poledne ani noha. Podívejte se, jak utichl život ve světových metropolích

Novinky, mšv

Pandemie koronaviru ochromila prakticky celý svět. Z pulzujících metropolí se náhle stala města duchů. Ať už je to Řím, Paříž, Praha, Londýn, New York nebo San Francisco, život se z ulic přesunul do domů. Na záběrech agentury Reuters se můžete podívat, jak vypadají jindy rušná města v pravé poledne. A také na nějakou tu výjimku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Svět v karanténě: Jak se zastavil život v pravé poledne ve městech na celé planetěVideo: Reuters

 
Článek

Země po celém světě přijaly nejrůznější tvrdá opatření, aby zabránily šíření koronaviru. Nejčastějším je omezení volného pohybu osob a nařízená karanténa, při níž by lidé měli opouštět své domovy jen v nejnutnějším případě — třeba kvůli nákupu potravin či léků nebo cestě do práce.

Náhle tak utichla města po celé planetě a pamětihodnosti světových metropolí, jindy obsypané turisty i místními, zůstávají prázdné. A to i přes poledne, které obvykle patří mezi jednu z nejfrekventovanějších denních dob. Vylidnilo se třeba slavné newyorské Times Square na Manhattanu, pražské Staroměstské náměstí, plac před berlínskou Braniborskou bránou a další místa.

Trochu jiná je třeba situace v Japonsku, kde k žádným extrémně tvrdým opatřením nepřistoupili a například v Tokiu se v poledne stále pohybují lidé. Ač přece jen ne až takové davy, jak je na třicetimilionovou metropoli běžně zvykem. Zrušeny jsou nicméně velké sportovní akce, včetně letošních letních olympijských her, které se měly konat právě v japonské metropoli.

Praha, jak jste ji ještě neviděli. A snad už ani neuvidíte

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám