Úsporná opatření v klubech pokračují. Části platů se vzdali i fotbalisté Sparty a Českých Budějovic

Fotbalisté Sparty a Českých Budějovic se s vedením klubů dohodli na snížení platů. Na Letné hráči přistoupili na snížení o 20 až 30 procent podle výše fixní části měsíční mzdy, Jihočeši detaily dohody neupřesnili. Oba celky o úsporných opatřeních informovaly na svých webech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Českých Budějovic Ivo Táborský (vlevo) v souboji se sparťanským Martinem Frýdkem

Fotbalisté Českých Budějovic a Sparty se stejně jako další čtyři týmy Fortuna ligy dohodli na snížení platů | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

„Díky vstřícnému přístupu kabiny došlo 1. dubna ke snížení fixních částí výplat fotbalistů A-týmu a vybraných hráčů B-mužstva,“ uvedla Sparta na webu. Klub k opatřením sáhl poté, co byly kvůli koronaviru přerušeny fotbalové soutěže v České republice a kvůli nařízení vlády je možné trénovat pouze individuálně.

‚Je potřeba klubu pomoct.‘ Fotbalisté Jablonce se dohodli s vedením na snížení platů v době pandemie

Číst článek

„Vedení klubu, reprezentované generálním ředitelem Františkem Čuprem a sportovním ředitelem Tomášem Rosickým, s hráči učinilo dohodu, že snížení bude v platnosti do doby, než bude obnoven standardní tréninkový režim,“ oznámil letenský celek.

Snížení platů hráčům a všem zaměstnancům včetně vedení dnes oznámily také České Budějovice. Po Spartě, Ostravě, Jablonci, Mladé Boleslavi a Zlínu tak učinily jako šestý prvoligový celek. „Stejně jako ostatní kluby v České republice i po celé Evropě jsme okamžitě pocítili ekonomické dopady vzniklé krize,“ uvedl generální manažer Martin Vozábal.

„Po rozhodnutí akcionářů a dohodě s hráči a zaměstnanci jsme se rozhodli všem v klubu snížit mzdy za měsíc březen. Celou situaci samozřejmě i v dalších dnech a týdnech budeme řešit. Uvidíme, jaké budou v dalším období dopady na sport,“ řekl.

První a druhá liga byly přerušeny v polovině března po vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření nákazy COVID-19, která si vynutila pozastavení téměř všech sportovních soutěží na světě. Odloženy kvůli ní byly mimo jiné i olympiáda a fotbalové Euro.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme