Organizace CAS vydala datový soubor antivirových chemických sloučenin s otevřeným přístupem na podporu objevů a analýz spojených s nákazou COVID-19

Organizace CAS, divize společnosti American Chemical Society specializující se na řešení vědeckých informací, spolupracuje s výzkumnými a technologickými organizacemi po celém světě s cílem řešit složité výzvy, které představuje nákaza COVID-19. V reakci na výzvy ze strany Bílého domu, Úřadu pro vědu a techniku a lídrů v oblasti inovací na celém světě organizace CAS na podporu výzkumu, získávání dat a analytických aplikací právě vydala soubor dat s otevřeným přístupem, která zahrnují chemické látky se známou nebo potenciální antivirovou aktivitou.

Nový datový soubor potenciálních antivirových sloučenin proti viru COVID-19 organizace CAS obsahuje téměř 50.000 chemických látek shromážděných z databáze CAS REGISTRY®, které mají dle publikované literatury antivirovou aktivitu nebo jsou strukturálně podobné známým antivirovým látkám. K dispozici jsou také související metadata, jako je registrační číslo CAS Registry Number®, fyzikální vlastnosti a tabulka spojitosti pro každou látku. Tento datový soubor je první sbírkou chemických látek, která přispěla do souboru dat s otevřeným přístupem institutu Allen Institute pro boj s virem COVID-19 pomocí umělé inteligence (AI) „CORD-19" a lze ji také stáhnout přímo ze stránek organizace CAS.

„Jsem hluboce vděčný výzkumníkům a zdravotnickým pracovníkům v první linii boje proti nákaze COVID-19. Organizace CAS je plně odhodlána využít našeho obsahu, technologií a odborných znalostí všemi možnými způsoby, aby je podpořila při překonávání této výzvy a záchraně životů," uvedl Manuel Guzman, prezident organizace CAS. „Tento úvodní datový soubor, který byl sestaven naším vědeckým týmem, umožní výzkumným pracovníkům, jakož i nově vznikajícím technologiím, jako je AI, nalézt nová propojení mezi dříve publikovaným chemickým výzkumem, aby snad urychlili léčbu této choroby. Vítáme dotazy projektových týmů, které by mohly využít příspěvky s dalšími údaji nebo služby na podporu boje s nákazou COVID-19."

Protože je běžná dostupnost schválené vakcíny pro nákazu COVID-19 pravděpodobně vzdálena více než rok, velká část krátkodobého terapeutického výzkumu je zaměřena na antivirové terapie, které mohou zmírnit příznaky a urychlit zotavení. Odborný soubor známých a potenciálních antivirových sloučenin, který sestavila organizace CAS, poskytuje sbírku kandidátních molekul, které by mohly být použity pro krátkodobou léčbu, pokud se prokáže, že jsou aktivní proti nákaze COVID-19.

O organizaci CAS

CAS, divize společnosti American Chemical Society, spolupracuje s organizacemi pro výzkum a vývoj na celém světě, aby poskytla realizovatelné vědecké poznatky, které jim pomohou plánovat, inovovat, chránit jejich inovace a předpovídat vývoj nových trhů a příležitostí. Vědečtí pracovníci, patentoví profesionálové a obchodní lídři z celého světa v komerčním, akademickém a vládním sektoru spoléhají na naše řešení a služby pro objevování a stanovení strategií. Využijte náš jedinečný obsah, specializovanou technologii a bezkonkurenční lidské znalosti a přizpůsobte si řešení, které vaší organizaci poskytne informační výhody. S více než 110 lety zkušeností nikdo neví o vědeckých informacích více než CAS. Více informací naleznete na stránkách www.cas.org.

Kontakt pro média:

Tina Tomeo

cas-pr@cas.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1029755/CAS_Logo.jpg

Klíčová slova USA-počítače-chemie-CAS

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
IT, telekomunikace
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.