Hlavní obsah

Pokud koronavirus nedostaneme pod kontrolu, bude obří veletrh Gamescom on-line

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Organizátoři obřího herního veletrhu Gamescom, který se koná pravidelně každý rok v německém Kolíně nad Rýnem, se nechali již dříve slyšet, že letošní ročník neohrozí ani šíření koronaviru. Nyní organizátoři své plány upřesnili, aby fanoušci věděli, co je v kterém případě čeká.

Foto: AP

Veletrh Gamescom (ilustrační foto)

Článek

Gamescom se má konat v německém Kolíně nad Rýnem od úterý 25. srpna do soboty 29. srpna. S tímto termínem přitom nechtějí organizátoři za žádnou cenu hýbat. Podle nich tedy mohou fanoušci očekávat, že se veletrh uskuteční, ať se děje, co se děje. Záleží ale na formě konání se.

Scénářů, jak svátek všech evropských herních fandů uskutečnit, je prý hned několik. Ty nejoptimističtější počítají s tím, že situace okolo pandemie se uklidní natolik, že výstava se bude konat bez jakéhokoliv omezení.

Letošní Gamescom bude. Koronaviru navzdory

Hry a herní systémy

Realističtější však je, že budou výrazně zpřísněna bezpečnostní opatření. Například tedy na výstaviště budou lidé pouštěni pouze v omezených skupinkách, budou mezi sebou muset dodržovat rozestupy a bude přesně daný čas, jak dlouho budou moci na výstavišti být. Samozřejmě se počítá i s dostatkem dezinfekcí a dalších ochranných pomůcek.

I pokud by se nepodařilo dostat koronavirus pod kontrolu, nechtějí se organizátoři veletrhu vzdát. Podle nejčernějších scénářů se tak všechna oznámení odehrají pod hlavičkou Gamescomu pouze v on-line světě, tedy pravděpodobně prostřednictvím živých internetových přenosů.

V srpnu bude další obří konference

Sluší se připomenout, že stejně optimističtí jsou také organizátoři obří herní konference Game Developers, která se původně měla konat v březnu. Kvůli šíření koronaviru ji ale organizátoři odpískali.

„Po úzké konzultaci s našimi partnery v oblasti vývoje her a komunitou po celém světě jsme se rozhodli odložit konferenci Game Developers Conference v březnu tohoto roku,“ prohlásili již dříve organizátoři akce s tím, že zatím není jasné, kdy přesně se bude konference konat.

Organizátoři se nicméně již tehdy nechali slyšet, že věří tomu, že se situace ve světě v souvislosti s koronavirem natolik zlepší, že se GDC 2020 bude moci uskutečnit už za pár měsíců. „Přípravou jsme strávili rok a štve nás, že nyní nemůžeme všechny návštěvníky veletrhu hostit,“ stálo dále v oficiálním prohlášení.

Nyní podle serveru Neowin padlo rozhodnutí, že akce se v americkém San Francisku uskuteční v termínu od 4. do 6. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám