Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Nouze tvoří zápletky. Seriál Empire kvůli koronaviru skončí bez posledního dílu

Seriál Empire (2015-). Tvůrce: Lee Daniels, Danny Strong. foto: Imagine Television

Populární seriál Empire běží již od roku 2015. Letos měl skončit, ale filmaři kvůli koronavirové pandemii nestihli natočit jeden poslední díl. Místo toho, aby celou sérii producenti odložili, rozhodli se seriál odvysílat bez posledního dílu.
  16:00

Ačkoliv koronavirová krize zasáhla viditelněji filmový průmysl, ale televize nezůstaly ušetřeny. Své o tom ví americká televize FOX a její původní seriál Empire. Kde jsou jinde premiéry nových sérií populárních seriálů odkládány či budou mít v letošních sériích méně dílů (dožene se to třeba příští rok), Empire bude úkazem - televize odvysílá celou novou sérii až na poslední díl, který kvůli koronaviru nebyl natočen. Seriál tak v přeneseném smyslu skončí bez toho, aby doopravdy skončil. 

Seriál Empire (2015-). Tvůrce: Lee Daniels, Danny Strong.
Seriál Empire (2015-). Tvůrce: Lee Daniels, Danny Strong.

Televize Fox odvysílá 18 dílů z poslední šesté série seriálu Empire. Poslední osmnáctý díl bude upravený tak, aby z něj vyplýval konec původně zamýšlený pro nenatočenou devatenáctou epizodu. Ačkoliv se diváci tentokrát uspokojivého konce nedočkají, televize údajně už teď plánuje minimálně jeden další seriál ze světa Empire.

Seriál Empire se už od své premiéry v roce 2015 točil okolo hiphopového magnáta Luscious Lyona (Terrence Howard) a jeho ženy Cookie Lyonové (Taraji P. Howardová). Jejich bouřlivé manželství plné hádek odnášejí hlavně tři jejich synové. Seriál sází i na výrazný hudební náboj. 

Seriál posbíral celou řadu cen včetně Zlatého glóbu pro Taraji P. Hansonovou v hlavní roli.