Komunisté pod palbou kvůli neziskovkám: Jste jako šmejdi, kdo se postará o staré a nemocné?

Komunisté přišli v čase koronavirové krize s návrhem, který nechává vzpomenout na jejich panství. Jak informoval Server seznam Zprávy, podle KSČM by měly peníze od státu dostávat pouze ty neziskové organizace, které pomáhají a přispívají k plnění cílů státní politiky schválené vládou. Tenhle nápad kritizuje jak opozice, tak zástupci občanské společnosti.

„Nebudou se poskytovat dotace na to, aby někdo rozvracel stát, aby stát zaplatil skupinu nátlaku, která bude bojovat proti státnímu zřízení,“ citují Seznam Zprávy předsedu komunistů Vojtěcha Filipa. Těžko říct, co ho právě v těchto dnech vede k podobné aktivitě. Možná tak reaguje na stagnující preference své strany, možná se snaží upoutat pozornost spolustraníků.

„Je to takové, komunistické. Poučit se z krizového vývoje a autoritářů kolem a zaříznout všechny kritiky. Logika je: držte hubu a krok, nebo vás taky můžeme zakázat úplně,“ reaguje na nápad komunistů ředitel Tranparency International David Ondráčka. Místopředseda opozičních lidovců Tomáš Zdechovský pak upozorňuje, že se komunisté rozhodli s podporou SPD a Trikolóry zaútočit na stejné neziskovky, které teď za pár dní ušily miliony roušek. „Starají se o staré lidi a snaží se pomáhat, kde jen mohou,“ upozorňuje Zdechovský.

Záhada zeleného Pelhřimova. Proč v celém okrese není ani jeden nakažený?

sinfin.digital