Růžička povede v příští sezoně Hradec Králové jako hlavní trenér sám, Martinec ale v klubu zůstává

Hokejisty extraligového Hradce Králové povede v příští sezoně jako hlavní trenér Vladimír Růžička. Spolu s ním už nebude na střídačce Tomáš Martinec, který vedl Východočechy před Růžičkovým příchodem a společně pak tvořili dvojici s rovnocennými kompetencemi. V klubu ale zůstává.

Tento článek je více než rok starý.

Hradec Králové Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička na lavičce Hradce Králové v únorovém utkání proti Spartě

Vladimír Růžička povede Hradec Králové v příští sezoně jako hlavní trenér | Zdroj: Profimedia

Šestapadesátiletý Růžička přišel k týmu Mountfieldu 23. října. Královéhradečtí byli tehdy šestí. V extralize si ale do konce základní části nepolepšili a skončili osmí.

Letošní ročník extraligy bude bez vítěze. Sezona byla kvůli koronaviru definitivně ukončena

Číst článek

Sezona pak byla kvůli pandemii koronaviru ukončena, zatímco měli rozehranou sérii předkola play off s Karlovými Vary za stavu 1:1. Tým si ale zahrál finále Ligy mistrů.

„Současná situace, kdy na území České republiky platí nouzový stav, neumožňuje představenstvu klubu společné setkání a jednání. Z důvodu nutnosti pokračovat v budování mužstva na příští ročník proto představenstvo společnosti řešilo obsazení pozice hlavního trenéra A-týmu formou per rollam. Jeho prostřednictvím bylo rozhodnuto, že hlavní mužstvo povede Vladimír Růžička,“ uvedl klub v tiskové zprávě.

Růžička byl zároveň pověřen sestavením trenérského týmu, na čemž momentálně pracuje. S ním a Martincem vedli dosud mužstvo asistenti Petr Svoboda a Aleš Krátoška. Martinec bude nadále šéftrenérem mládeže Mountfieldu a řeší i možnost působení u mládežnické reprezentace.

Ve hře měla být i varianta, že by se do ambiciózního klubu na východ Čech přesunuli ze střídačky národního mužstva Miloš Říha se synem Milošem, který byl jedním z jeho asistentů.

Nakonec dostal prostor Růžička, aby mohl pracovat tak, jak byl zvyklý po celou dosavadní trenérskou kariéru. Tedy jako kouč, který má hlavní slovo, ale zároveň nese i největší díl zodpovědnosti.

Bývalý vynikající útočník a olympijský vítěz z Nagana byl jakožto trenér dlouhodobě spjatý s pražskou Slavií. Od roku 2015 až do konce sezony 2018/19 vedl Chomutov, který sestoupil z nejvyšší soutěže. Bývalý reprezentační kouč, jenž dovedl české mužstvo ke dvěma titulům mistrů světa (2005 a 2010), následně působil v prvoligové Kadani jako konzultant.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme