TV tipy Pravdy: Teroristka Iva Janžurová, Macbeth Fasssbender aj Vražda v Orient Expresse nabitá hviezdami

To najlepšie z televízneho programu od piatka 3. apríla do stredy 8. apríla pre vás vybrala Katarína Sedláková.

03.04.2020 05:00
TERORISTKA-2 Janzurova HMPG-1200x731-1200x731 Foto:
Iva Janžurová vo filme Teroristka.
debata (1)

Piatok 3. 4.:

Everest, JOJ Plus, 20.25

Triler Baltasara Kormákura z roku 2015 rekapituluje jednu z najtragickejších expedícií na najvyššiu horu sveta v polovici 90. rokov. Himaláje sa vtedy stali obľúbenou turistickou destináciou, na osemtisícovky sa nešplhali už len skúsené horolezci, ale celé procesie dobrodruhov z celého sveta. Horských vodcov tu hrajú Jason Clarke a Jake Gyllenhaal. Film je vraj „dychberúci“.

Macbeth, Dvojka, 21.30

Príbeh neohrozeného bojovníka, ktorého na kolená zrazia ambície a túžba po moci. Klasická Shakespearova dráma vo verzii z roku 2015, ktorá nadväzuje na vlnu britských adaptácií diel génia alžbetínskeho divadla, kde žiari súčasná herecká elita. Macbeth (Michael Fassbender) je obávaný škótsky bojovník. Keď na vresovisku vypočuje veštbu, že sa stane kráľom, uverí. Netuší, akú veľkú cenu bude musieť zaplatiť. Cestu ku korune dláždia smrť a úklady, ktoré nakoniec pohltia Macbetha aj jeho ctižiadostivú ženu (Marion Cotillardová).

Sobota 4. 4.:

Narušiteľ, HBO, 20.00

Mladí manželia (Michael Ealy a Meagan Goodová) si kúpia vysnívaný dom v kalifornskom raji Napa Valley, lenže z dokonalého domova pozývajúceho na založenie rodiny sa stane dômyselná pasca. Na prvý pohľad podozrivý starší muž, od ktorého dom kúpili (Dennis Quaid), im začne narušovať život. Za rýchlym predajom sa skrývajú temné úmysly, za každým rohom čaká smrť.

Valmont, ČT1, 21.20

Alebo Formanova filmová adaptácia slávneho románu Choderlosa de Laclosa Nebezpečné známosti (1782). V hlavných úlohách dvaja libertínski intrigáni, vikomt Valmont a markíza de Merteuil, a odľahčený obraz aristokratickej spoločnosti niekoľko rokov pred Veľkou francúzskou revolúciou. Príbeh cynických požívačníkov je vykreslený v sýtych farbách neskorého baroka s dôrazom na malebné plenéry, vtipné epizódy a bohatú výpravu a kostýmy. A skvelí herci ako Colin Firth, Annette Beningová a Meg Tillyová.

Nedeľa 5. 4.:

Teroristka, ČT1, 20.10

Vlaňajšia čierna komédia režiséra Radka Bajgara (nakrútil aj Teóriu tigra) v hlavnej role s Ivou Janžurovou, učiteľkou na penzii, ktorá už sa ďalej nechce cítiť ako krava. Keď jej proti arogantnému strojcovi lokálneho zla (skvelý Martin Hofmann) nepomôže ani starostka (Táňa Vilhelmová Dyková), zoženie si zbraň. Zaobchádzať ju s ňou učí jej bývalý žiak (Pavel Liška). A čo sa stane ďalej, to už si pozrite sami.

Vražda v Orient Expresse, JOJ, 20.35

Detektívku Agathy Christie možno poznáte, aj tak však tento film z roku 2017 stojí za to. Už len pre hviezdne obsadenie: Kenneth Branagh, Penelope Cruzová, Johnny Depp, Michelle Pfeifferová, Willem Dafoe…

Utorok 7. 4.:

Americká žena, Cinemax, 20.00

Americká dráma z roku 2018 o Deb (Sienna Millerová), ktorej život sa navždy zmení po tom, čo jej dospievajúca dcéra Bridget záhadne zmizne. V tridsiatich dvoch rokoch musí ako mladá babička vychovať svojho malého vnuka a v priebehu nasledujúcich rokov čeliť skúškam a utrpeniu, dokiaľ nie je odhalená dlhoočakávaná pravda.

Streda 8. 4.:

Dora a stratené mesto, HBO, 20.00

Toto má byť niečo medzi Indiana Jonesom, Krokodílem Dundeem a Larou Croft, len pre deti! Prieskumníčka Dora (Isabela Mercedová), väčšinu života strávila spolu s rodičmi v džungli. Nič z doterajších zážitkov ju nedokázalo pripraviť na najväčšiu výzvu – strednú školu. Keď jej rodičia pri hľadaní strateného zlatého mesta zmiznú, musí Dora okamžite začať konať – vrhne sa s partiou spolužiakov v ústrety divokému dobrodružstvu, aby ich zachránila. Počas misie si Dora a jej priatelia budú musieť presekať cestu džungľou, predbehnúť lovcov pokladov a rozlúštiť prastaré hádanky, aby vyriešili záhadu bájneho mesta…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV program #Iva Janžurová #Teroristka #Vražda v Orient Expresse