Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nakažená sestřička Věra (†47) z Thomayerky záhadně zemřela: Dojemný vzkaz nejbližších!

Autor: red - 
3. dubna 2020
05:02

Vlnu emocí vzbudila smrt zdravotní sestry Věry (†47) z Thomayerovy nemocnice. Nakazila se od taxikáře pozitivního na COVID-19, o nějž se na plicním oddělení starala, v neděli ji bohužel v rodinném domě v Říčanech našli bez známek života. Na obecní nástěnce se teď objevilo ženino parte, kde o jejím skonu s bolestí v srdci informují její nejbližší, manžel, dvě děti a řada dalších příbuzných. Se zesnulou sestřičkou se rozloučí v rodinném kruhu.

„A za vše, za vše dík, za lásku, jaká byla, za život, jaký byl,“ zní dojemný citát, který na parte nechali natisknout její nejbližší. Smrt zdravotní sestřičky Věry, maminky dvou dětí, již našli bez známek života v neděli v domě v Říčanech, přišla nečekaně. Policisté ji od prvního okamžiku šetřili jako náhlé úmrtí, to se nezměnilo ani poté, co dostali výsledky pitvy, potvrdil už ve středu Blesk.cz policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Žena pracovala v Thomayerově nemocnici. Od taxikáře, kterého na plicní oddělení přijali 10. března se zápalem plic a u nějž se později potvrdila nákaza koronavirem, nemoc chytla. „Byla nesmírně obětavá, zkušená, pracovala na jednotce intenzivní péče dlouhou dobu. Při zákroku u pacienta, takzvaně taxikáře, udělala maximum možného. Ona mu v podstatě zachránila život a sama se nakazila,“ řekl pro televizi Prima ve čtvrtek ředitel nemocnice Zdeněk Beneš s tím, že si sestřička dělala výčitky, že něco neudělala dobře. „V pátek plakala kolegyni do telefonu, nesmírně ji to rmoutilo a ten stres, který na ni byl vytvořen, byl obrovský,“ dodal.

Podle její nadřízené, přednostky Pneumologické kliniky Martiny Vašákové, se kvůli nákaze izolovala od rodiny, potřebné věci jí nosila sousedka. Stres posledních dní podle ní mohl přispět k Věřině smrti. „Poslouchala, jak je nezodpovědná a jak roznáší infekci, a to jednoduše nebyla pravda. Ona si to velmi brala k srdci,“ uvedla v České televizi v úterý Vašáková. 

O nezodpovědném chování personálu Thomayerovy nemocnice hovořil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) i jeho náměstek Roman Prymula, nemocnice to ale ve svém vyjádření striktně odmítla. 

Stěžovala si na nedostatek pomůcek

Sestřička Věra si ještě den před smrtí na facebooku stěžovala na nedostatek ochranných pomůcek, které má personál k dispozici. „Jedny plastové brýle a ústenka na 12 hodin fakt k takovému pacientovi nestačí. To se můžu svlíkat, jak chci, a je mně to stejně prd platné,“ uvedla.

Po sestřičce, jež je nejspíš prvním zdravotníkem, který s koronavirem v Česku zemřel, zůstal truchlící manžel, syn a dcerka. Poslední rozloučení proběhne v úzkém rodinném kruhu.

Video  Zdravotní sestra z Thomayerovy nemocnice náhle zemřela. Byla nakažená koronavirem  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa