Hlavní obsah

Zábava nejen během karantény. Vyzkoušejte s partnerem sexting

Novinky, ald

Jste s partnerem krátce a nesdílíte jednu domácnost? Pak v době karantény trpí nejen vaše srdce, ale i sexuální život. Naštěstí si můžete osvojit sexting, tedy posílání peprných zpráv.

Foto: Profimedia.cz

Sexting může zpestřit váš vztah v okamžiku, kdy s partnerem nemůžete být spolu.

Článek

Někteří ho odmítají, jiní mu zcela podlehli. Sexting je jedna z forem lechtivé komunikace, která vznikla po vynálezu mobilního telefonu. Jediné, co k němu budete potřebovat, je dobrá nálada a především chuť experimentovat. A co na oplátku dostanete od sextingu vy?

„Sexting zlepšuje sexuální komunikaci a prohlubuje intimitu mezi partnery,” říká vztahová terapeutka Jane Greerová a nabízí sedm rad, díky nimž sexting zvládne i naprostý začátečník.

1. Sexting není jednosměrná komunikace

Ještě před odesláním lechtivé zprávy byste měla vědět, zda je váš partner na peprnou textovku připravený. Každý člověk má jiné preference a sexting se nemusí zamlouvat každému. Právě proto Jane Greerová radí, abyste v první zprávě sexting jemně naznačila. Sama uvidíte, jak partner na zprávu zareaguje, a podle toho můžete vymyslet odpověď.

2. Komfort nad zlato

Sexting je především zábava, během níž byste se neměla dostat do křeče. Snažte se tedy psát věci, které si doopravdy myslíte, a zbytečně netlačte na pilu. Pokud je vám dané sexuální téma nepříjemné, klidně ho změňte nebo partnerovi napište, že tohle není váš šálek kávy.

Zlaté pravidlo sextingu zní: „Nikdy nepište nic, co byste nahlas nevyslovila.”

Proč posíláme nahé fotky? Důvody se liší podle pohlaví

Vztahy a sex

3. Nezapomeňte na předehru

„Podstata dobrého sexu tkví v předehře, takže dobrý sexting by také měl pošimrat vaši fantazii a perfektně vás navnadit," tvrdí Greerová. Nebojte se být zdrženlivá a pouze jemně naznačujte, jakým směrem mají zprávy směřovat. Snažte se svého partnera vyprovokovat a dopřejte jeho fantazii dostatek prostoru.

Jane Greerová doporučuje, abyste sexting začala větami typu: „Dnes v noci se mi o tobě zdálo. Nemůžu na tebe přestat myslet a chci znovu cítit tvé měkké rty.”

4. Zavzpomínejte

Nenapadají vás žádné erotické zprávy? Nevadí! Bohatě postačí, když si vzpomenete na váš poslední sex. Barvitě ho popište a nezapomeňte zmínit ani to, jak jste se během milování cítila. K tomuto řešení se přiklání také sexuální koučka Amy Levinová, která dodává, že vzpomínky mohou partnera skvěle nažhavit.

Sexting v dlouhodobých vztazích může být známkou oddanosti

Vztahy a sex

5. Volný průběh

Možná v hlavě máte scénář, podle něhož by se sexting měl odehrát. Nezapomeňte ale na to, že konverzace je vždy o dvou lidech. Dopřejte svému partnerovi dostatek prostoru, aby mohl rozepsat své sexuální touhy a fantazie.

Případně za zprávy vložte otazník, který partnera vyprovokuje k odpovědi. I on by měl vědět, že je součástí hry s názvem sexting. „Zprávy, na které je třeba odpovědět, budou udržovat eskalaci hry,“ říká sexuální koučka Michele Lisenbury Christensenová pro Woman's Health.

6. Sexy fotka?

S fotkami je to ošemetné. Rozhodně se nedoporučuje, abyste svému milému posílala akty, na kterých je vidět váš obličej. Na druhou stranu lze nafotit svůdné fotografie, na kterých nebude vůbec nic špatného.

„Záběr na spodní prádlo nebo obrázek rtů, krku či stehen může partnera poškádlit,” tvrdí Jane Greerová. V tomto ohledu buďte ale obezřetná a v žádném případě neposílejte snímky, které by v budoucnu mohl někdo zneužít.

Budoárové fotografie dokážou probouzet mužskou fantazii

Styl

7. Sexting za vašich podmínek

Pravda je, že se sexting může zvrhnout do míst, která člověku nemusí být příjemná. Právě proto byste si měla stanovit hranice a podmínky, které nechcete překročit. Jakmile budete mít pocit, že se dostáváte někam, kde vám to není příjemné, ihned partnera upozorněte a ze sextingu upusťte. Každá zábava má své meze.

Reklama

Související články

Jak se s věkem proměňuje sexuální touha

Ve dvaceti jste měla chuť na sex každý den, ve třiceti dvakrát do týdne a dnes vám bohatě stačí, když se s partnerem milujete jednou do měsíce? Pokud je vám...

Výběr článků

Načítám