Hlavní obsah

Jdeme jen k autu, tvrdila strážníkům vulgární dvojice bez roušek

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští strážníci narazili na ulici na muže a ženu bez roušek, kteří tvrdili, že jdou jen od domu ke svému autu. Na upozornění, že na základě nařízení vlády musí venku nosit roušky, dvojice reagovala vulgárně. Ve správním řízení se tak bude řešit i podezření ze znevážení úřední osoby. Incident zaznamenala kamera strážníků.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Hlídka městské policie narazila na muže s ženou ve středu večer v ulici U Výstaviště.

„Na upozornění strážníků, že je zakázán pohyb mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest, dvojice reagovala tak, že jde pouze ze svého domu k zaparkovanému vozidlu,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Ponižování, slzný plyn a zavírání do klecí. Jak si policisté ve světě vynucují zákaz vycházení

Koronavirus

Strážníci podle mluvčí nejdřív dvojici vysvětlovali, že se zákaz vztahuje i na ni, což se ale minulo účinkem.

„Na výzvu k prokázání totožnosti sice dvojice doklady předložila, nicméně v rámci řešení jejich protiprávního jednání byli strážníci častováni vulgárními výrazy,“ zmínila mluvčí.

Policista: Lidé si roušky nasazují, až když nás vidí

Koronavirus

Městští policisté případ předali správnímu úřadu k dalšímu řešení s tím, že se jednalo o porušení mimořádného opatření a znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám