Hlavní obsah

Toyota zastavuje sedm výrobních linek v pěti japonských závodech

Automobilka Toyota Motor kvůli poklesu poptávky vlivem pandemie v pátek zastavila sedm výrobních linek v pěti japonských závodech. Provoz tam bude stát nejméně do poloviny měsíce a produkci to sníží o 36 tisíc vozů, uvedla firma. Toyota je po Volkswagenu druhým největším výrobcem automobilů na světě z hlediska odbytu.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Článek

Toyota v Japonsku vyrábí v 18 závodech, některé z nich provozují smluvní partneři.

Zaměstnanci dotčených provozů buď nastoupí na placenou dovolenou, nebo jim bude zadána jiná práce.

Kvůli poklesu poptávky nebo kvůli pracovníkům nakaženým koronavirem provozy zastavilo či omezilo osm japonských automobilek. Vedle Toyoty to byly mimo jiné Honda Motor, Nissan Motor nebo Subaru.

Hyundai v Nošovicích prodlouží odstávku výroby

AutoMoto

Toyota už zastavila též výrobu ve Spojených státech do 17. dubna a v evropských závodech nejméně do 19. dubna. To ale neplatí pro továrnu v Petrohradě, kde má odstávka skončit dnes.

Kvůli pandemii oznámil v polovině března zastavení výroby v evropských závodech na dva až tři týdny i německý koncern Volkswagen, největší světová automobilka, k níž patří i česká Škoda Auto.

Minulý čtvrtek Volkswagen prodloužil odstávku výroby v německých továrnách své hlavní značky VW kvůli koronaviru o dalších deset dnů do 19. dubna. Škoda Auto minulý týden prodloužila odstávku výroby ve všech třech českých závodech kvůli koronaviru nejméně do 14. dubna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám