Hlavní obsah

Emirates i Etihad začnou od příštího týdne opět létat, ovšem s omezeními

Novinky, mšv

Dva největší dopravci Spojených arabských emirátů, aerolinky Emirates a Etihad, budou od příštího týdne opět operovat. Kvůli zákazu cestování společnosti prakticky z hodiny na hodinu přestaly létat, teď však dostanou výjimku. Zpočátku ale budou moci přepravovat jen cestující mířící z Dubaje a Abú Zabí, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kvůli prakticky okamžitému uzemnění flotily obou dopravců zůstaly v zahraniční trčet desítky tisíců klientů. Většinou je posbírala konkurenční společnost Qatar Airways. Nyní ovšem aerolinky dostaly od orgánů Spojených arabských emirátů opět povolení k provozování omezeného počtu letů.

„Tyto spoje budou určeny pro cestovatele mířící mimo zemi. Podrobnosti oznámíme brzy. Těšíme se na postupné obnovení osobní dopravy, nicméně v souladu s aktuálními restrikcemi,“ oznámil prostřednictvím Twitteru šéf a předseda Emirates Group Ahmed Bin Saíd al-Maktúm s tím, že se létat začne 6. dubna. Společnost Etihad se základnou v Abú Zabí by měla lety obnovit jen o pár dní později.

Oba dopravci budou zřejmě jedny z mála velkých leteckých společností, které zůstanou alespoň minimálně v provozu i během dubna. Podle predikcí by totiž během tohoto měsíce měla letecká osobní doprava prakticky ustat. Některé aerolinky zrušily veškeré lety, jiné je osekaly na minimum.

Letecká doprava by během dubna mohla téměř ustat

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám