Hlavní obsah

Ukrajinská nemocnice pro pacienty s koronavirem pere prádlo v otřesných podmínkách

Novinky, tcs

Zatímco řada nemocnic světa se v době boje s koronavirem pere s nedostatkem materiálu či zdravotnického personálu, v nemocnici ve městě Chust na jihozápadě Ukrajiny řeší úplně jiný druh problémů. Zařízení určené pro přijímání pacientů s koronavirem musí prát prádlo v naprosto nevyhovujících podmínkách - v plesnivé místnosti a v pračkách ze sovětské éry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinská nemocnice pere prádlo v rezavých pračkách z dob sovětské éryVideo: Reuters

 
Článek

Město Chust má téměř 32 tisíc obyvatel, mají tam malou kliniku a také nemocnici. Právě ta je určena pro příjem pacientů s koronavirem v regionu.

Na špatné hygienické podmínky v zařízení začali upozorňovat zaměstnanci nemocnice na sociálních sítích. Ve čtvrtek záběry regionální televize zveřejnila agentura Reuters.

Nemocnice pere prádlo v malé plesnivé místnosti, ze které odpadává omítka. Na prastarých rezavých pračkách musí měsíčně vyprat 4,5 tuny prádla.

„Vodu sem musíme brát v kýblech, protože velké pračky už vodu dostatečně čerpat nezvládnou,“ uvedla v rozhovoru zaměstnankyně nemocnice Tanja Piskunovová.

Vracející se Ukrajinci berou hranici útokem

Koronavirus

Dodala, že jestli má nemocnice normálně fungovat, je zapotřebí prádelnu kompletně zrenovovat.

V Zakarpatské oblasti, kde se město Chust nachází, byl zatím potvrzen jediný případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Po celé Ukrajině bylo k pátečnímu ránu evidováno 942 případů, z toho 23 pacientů zemřelo a 19 se vyléčilo.

Od 25. března platí v zemi na měsíc nouzový stav, hranice jsou uzavřeny, vnitrostátní doprava omezena a platí zákaz vycházení, pokud lidé nejdou do práce nebo na nákupy.

Reklama

Výběr článků

Načítám