Společnost Highlander Partners oznámila dokončení prodeje společnosti Akomex Group

Společnost Highlander Partners, L.P. („Highlander"), přední soukromá investiční společnost investující do středně velkých podniků, se sídlem v Dallasu v Texasu a pobočkami ve střední Evropě, dnes dokončila dříve ohlášený prodej své portfoliové společnosti Akomex Group (dále jen „Akomex" nebo „Společnost") Sebastianovi Śliwovi, spoluzakladateli Akomexu, společně s vedením a s podporou fondu AMC Capital IV ScSp., který využívá poradenství společnosti Mezzanine Management.

Společnost Akomex se sídlem v Polsku je jedním z předních výrobců obalů ve střední Evropě, který se specializuje na vysoce kvalitní pevné lepenky, letáky, štítky, podnosy a laminované listy pro farmaceutický a potravinářský průmysl a sektor elektroniky, technologií, osobní péče a domácích spotřebičů. Společnost Akomex, založená v roce 1993, provozuje dvě výrobní zařízení v Polsku a jeden zpracovatelský závod v Dánsku, které ročně vyrobí více než 1,8 miliardy položek.

Společnost Highlander získala kontrolní podíl ve společnosti Akomex v roce 2010 a významně rozšířila kapacitu prostřednictvím nového závodu a nejmodernějších výrobních zařízení ve městě Starogard Gdanski v Polsku. V roce 2014 společnost Akomex koupila společnost Druk Pak v polském městě Aleksandrów Kujawski, aby dále diverzifikovala svou nabídku farmaceutických obalů. Po této akvizici v roce 2018 následovala akvizice dánského výrobce obalů společnosti Planopack of Herning, Dánsko. Spojení těchto tří společností vytvořilo jednu z největších obalových společností ve střední Evropě, která zásobuje mnoho předních světových výrobců potravin a farmaceutických produktů.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme dokončili tuto transakci, a jsme rádi, že se Sebastian může opět stát majoritním akcionářem. Jsme velmi trpělivým investorem, který vlastnil Akomex více než devět let, a v tomto období do společnosti hodně investoval, včetně dvou významných doplňujících akvizic. Je velmi potěšující vidět takový vynikající výsledek," uvedl Jeff L. Hull, prezident a generální ředitel společnosti Highlander.

„Jsme velmi potěšeni prací, kterou vykonal Grzegorz Łajca, prezident a generální ředitel společnosti Akomex Group, a jeho tým, aby se společnost Akomex stala lídrem ve střední Evropě. Přejeme jim a Sebastianovi vše nejlepší při dalším rozvoji společnosti," dodal Artur Dzagarow, řídicí partner pobočky společnosti Highlander Partners Central Europe v Polsku.

Společnost Rothschild & Co (Rothschild & Co Polska - www.rothschildandco.com) působila jako výhradní finanční poradce společnosti Highlander a společnost GESSEL (www.gessel.pl) jako její právní poradce.

Společnost CIC Corporate Finance (www.cic.pl) působila jako transakční poradce Sebastiana Śliwy a společnosti Mezzanine Management. Právní kanceláře Baker & McKenzie (www.bakermckenzie.com) a Norton Rose (www.nortonrosefulbright.com) zajišťovaly právní poradenství.

Hloubkový audit (due diligence) provedla společnost EY.

O společnosti Highlander Partners

Highlander Partners, L.P. je soukromá investiční společnost se sídlem v Dallasu, která spravuje aktiva v hodnotě přesahující 2 miliardy USD. Firma se zaměřuje na investice do podniků v cílených průmyslových odvětvích, v nichž má vedení společnosti významné provozní a investiční zkušenosti, včetně základní výroby, potravin, chemických látek, stavebních materiálů, spotřebního zboží a dalších. Společnost Highlander Partners používá investiční přístup „koupit a budovat", který vytváří hodnotu tím, že pomáhá společnostem růst organicky a prostřednictvím akvizic. Více informací naleznete na webových stránkách www.highlander-partners.com.

O společnosti Mezzanine Management

Společnost Mezzanine Management v současné době investuje z fondu Accession Mezzanine Capital IV, který v roce 2018 dosáhl hodnoty 264 milionů EUR a je dosud největším instrumentem firmy. Firma přidává do své regionální platformy soukromého kapitálu strategii přímého poskytování úvěrů, která řeší rostoucí, ale dosud nedostatečnou nabídku příležitostí na jejím hlavním trhu ve střední Evropě. Mezzanine Management je výhradním poradcem skupiny fondů společnosti Accession Mezzanine Capital, jejíž celkové investice přesahují hodnotu 700 milionů EUR. Mezzanine Management působí ve střední a východní Evropě od roku 2000 prostřednictvím svých kanceláří ve Vídni, Varšavě, Bukurešti, Budapešti a Praze. Investiční portfolio fondů je rozmanité, s více než 50 transakcemi ve 12 zemích ve střední a východní Evropě. Fondy jsou podporovány renomovanými institucionálními investory, včetně Evropské banky pro obnovu a rozvoj, Evropského investičního fondu a řady bank, fondů fondů, penzijních fondů a pojišťoven. Více informací naleznete na webových stránkách www.mezzmanagement.com

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/85592/highlander_partners_logo.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1141039/Akomex_logo.jpg

KONTAKT: Artur Dzagarow, ADzagarow@highlander-partners.com

Klíčová slova Polsko-USA-průmysl-finance-Akomex-Highlander Partners

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Finance, ekonomika

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.